Cum i-a umilit un cerșetor din Iași pe polițiștii care l-au amendat

Un cerșetor din Iași i-a umilit pe polițiștii locali care l-au amendat pentru că nu purta mască de protecție. Bărbatul a prezentat un document care l-a scos din încurcătură în fața judecătorilor.

Alin Marius P. a fost sancționat în curtea Mitropoliei de Poliția Locală pentru nepurtarea corespunzătoare a măștii de protecție. Cerșetorul le-a explicat agenților că are scutire medicală de la a purta accesoriul în anumite momente, dar aceștia au refuzat să-l ia în seamă. Un proces finalizat la prima instanță, în Iași, ar putea constitui un precedent pentru oamenii care nu vor să poarte mască. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au anulat amenda primită de cerșetor, conform bzi.ro.

„Instanța admite în parte plângerea contravențională formulată de petentul Alin Marius P. în contradictoriu cu intimata Poliția Locală Iași. Înlocuiește amenda contravențională, în cuantum de 500 de lei, aplicată prin procesul-verbal de contravenție din 4 noiembrie 2020, cu avertisment”, au menționat judecătorii.

Procesul dintre Alin și Poliția Locală Iași a început în 23 noiembrie 2020. Bărbatul a cerut instanței ca, prin hotărârea pe care o va pronunța, să dispună anularea procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției din 4 noiembrie 2020, iar, în subsidiar, înlocuirea amenzii aplicate cu avertisment.

„Pe 4 noiembrie 2020, mă aflam pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt și apelam la mila publicului, întrucât sufăr de mai multe afecțiuni care necesită la fiecare 6 luni internarea medicală în vederea evaluării tratamentului, a stării de sănătate mintală, comportamentală și neurologică. Totodată, din cauza acestor afecțiuni, trebuie să mă prezint în fiecare lună în vederea realizării controlului pentru a lua rețeta cu medicația prescrisă conform planului recuperator.

În acea zi, am fost sancționat contravențional de un polițist local care asigura serviciul de ordine și siguranță publică la intrarea în Catedrala Mitropolitană din cauza faptului că nu purtam regulamentar masca de protecție în scopul limitării riscurilor produse de virusul COVID-19. I-am spus agentului că sufăr de afecțiuni medicale care nu îmi permit să port masca de protecție în eventualitatea unei crize”, a precizat cerșetorul în instanță.