Aceştia sunt părinţii preşedintelui Iohannis

Preşedintele Klaus Werner Iohannis, român de etnie germană, s-a născut la Sibiu, dar părinţii lui stau în Germania.

„Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluţie. Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, a scris președintele Klaus Iohannis în cartea sa.

Legat de mama sa, aceasta este descendenta unei familii din localitatea Bradu, de lângă Sibiu. Acolo, Klaus Iohannis și-a petrecut vacanțele copilăriei, la bunici. Cu ei mergea la fân și alte activități agricole.

De asemenea, acesta a declarat cu ceva timp în urmă că familia sa este atestată în Cisnădie din secolul al XVI-lea. Președintele a relatat că atunci când tatăl său l-a înregistrat ca nou-născut, funcționarul de la primărie a refuzat să îi scrie numele cu ”J”, așa cum a fost scris în familia sa de mai bine de cinci sute de ani.