Sfaturi pentru ingrijirea muscatelor pe timp de vara

Muscatele sunt destul de rezistente vara, dar mai au nevoie de putina grija pentru a-si mentine florile si aspectul proaspat si vibrant. Avem cateva sfaturi importante care se aplica vara.

Vara este in plina evolutie, iar aceasta perioada a anului afecteaza plantele! Aceste sfaturi sunt mai mult pentru muscatele din ghiveci, dar pot fi aplicate in totalitate si celor plantate in sol deschis.

SFATURI IMPORTANTE PE TIMP DE VARA PENTRU MUSCATE

Sfaturi importante pe timp de vara de urmat pentru muscate pentru a le mentine sanatoase la caldura!

1. ASIGURATI-VA CA PRIMESC SOARE DIMINEATA

Acum, cand soarele este foarte puternic, este important ca planta dvs. sa primeasca lumina soarelui dimineata, pentru a evita scurgerea prea multor nutrienti din frunze. Imi mut vasele in fiecare cateva saptamani pentru a obtine lumina optima dimineata.

Chiar daca muscatele trebuie sa primesca soare timp de aproximativ 6 ore pe zi, acestea nu pot suporta soarele intens de vara. Razele de dimineata sunt cele mai potrivite, in rest caldura ii este de ajuns si lumina, chiar data nu este directa.

2. APA LA CATEVA ZILE

Muscatele nu sunt mari fane ale apei. Vara, necesita ceva mai multa umiditate, dar este important sa nu exagerati totusi. Apa la fiecare cateva zile, pana cand solul este umed si evitati udarea frunzelor!

Cea mai mare problema pe care oamenii o au cu cresterea muscatelor este depasirea udarii. Radacinile lor sunt foarte mici si fibroase, astfel incat pot obtine putrezirea radacinilor foarte usor.

Important este sa nu udati florile cu apa rece pe caldura. Udati dimineata devreme sau seara.

3. TAIATI FLORILE IN MOMENTUL IN CARE SE TREC

Cand rupeti infloriturile petrecute, aceasta se numeste deadheading. Este un aspect foarte important pentru ingrijirea muscatelor.

Infloriturile uscate continua sa suga nutrienti din plantele. Intrucat este vreme mai calda, planta dvs. are nevoie de tot ajutorul pe care il poate primi. Fixati intotdeauna sau taiati floarea atunci cand incepe sa para uscata.

4. INDEPARTATI TOATE FRUNZELE INGALBENITE SAU BOLNAVE

La fel ca florile ofilite, frunzele galbui sau brune continua sa suga nutrienti, plus ca nu sunt foarte atractive. La cel mai mic semn de galben sau maro trebuie indepartata frunza. De asemenea, indepartati aceste frunze de pe tulpina principala. Cu cat mai putine frunze, cu atat infloreste mai mult.