Gheorghe Bălășoiu, românul cu cea mai mare pensie din ţară

Gheorghe Bălășoiu, românul cu cea mai mare pensie din ţară, a m.ur.it. Bărbatul a fost procuror, apoi a fost şef al Penitenciarului Colibaşi și avea un venit lunar de invidiat. Iată câţi bani primea lunar fostul procuror!

Gheorghe Bălășoiu a fost magistrat și fost șef al Penitenciarului Colibași, dar toată lumea îl cunoștea ca fiind românul cu cea mai mare pensie din România. Bărbatul s-a sti.ns din viață în această dimineață, în jurul orei 05:00, la vârsta de 74 de ani.

Gheoghe Bălășoiu a lucrat mai mulți ani în magistratură, apoi a ajuns să fie șef la Penitenciarului Colibași și s-a pensionat în anul 2005. În urma acestei decizii, bărbatul a fost încadrat ca procuror, deoarece a stat la Curtea de Apel Piteşti doar două săptămâni. La acea vreme, pensia de serviciu era de 80 la sută din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.

Gheorghe Bălășoiu a știut cum să profite de această reglementare și a renunța la concediul de odihnă din ultimul an de muncă şi a avut foarte multe deplasări în interes de serviciu. Astfel, venitul pentru ultima lună de muncă i-a crescut, în anul 2005.

Fostului procuror i s-au adunat banii pentru deplasări şi concediu la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei. Astfel, Gheorghe Bălășoiu a ajuns să primească în anul 2017 o sumă de peste 34.000 de lei. De atunci, pensia sa a crescut aproape în fiecare an. Anul acesta, bărbatul ajunsese să primească aproximativ 78.000 lei.

Amintim că în luna martie a anului 2020, Gheorghe Bălășoiu a deschis un proces împotriva Casei Județene de Pensii Argeș la Tribunalul Argeș pentru a cere recalcularea pensiei, deoarece era nemulțumit de banii primiți. Bărbatul a câștigat procesul, iar Casa de Pensii s-a văzut nevoită să îi plătească sume compensatorii retroactiv, pentru 1 an și 8 luni.

În ultima parte a vieții sale, Gheorghe Bălășoiu ajunsese de nerecunoscut. Dintr-un bărbat puternic, inteligent și hotărât, acesta ajunsese un bătrân firav, bolnav şi îndurerat. În anul 2016, bărbatul a trăit o adevărată dramă, deoarece fiul său, Mircea, a m.uri.t la doar 49 de ani. Mircea a fost găsit dec.ed.at în apartamentul său din Piteşti.

Conform datelor, bărbatul nu prezenta urme de vio.lenţă pe corp, dar tatăl lui a insistat să se facă o aut.opsie. Rezultatele medico-legale nu au fost făcute publice, dar mai mulți localnici au spus că Mircea ar fi suferit un inf.arct. Pe lângă acest fiu, Gheorghe Bălășoiu mai avea o fată, stabilită în Timișoara.