Cine va moșteni averea Mariei Ciobanu

Îndrăgita artistă Maria Ciobanu, ajunsă la o frumoasă vârstă, are o biografie presărată cu fel de fel de evenimente inedite care i-au definit cariera artistică. Cu toate că s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, interpreta continuă să aibă o energie de invidiat. Cu toate acestea, „Ciocârlia muzicii populare” regretă nespus că nu mai este solicitată să participe la evenimente.

Maria Ciobanu este una dintre cele mai îndrăgite și cunoscute interprete de muzică populară din țara noastră. Supranumită „Ciocârlia muzicii populare”, aceasta ne încântă de aproape 60 de ani cu timbrul său inconfundabil, ale cărei piese speciale răsună și pe plan internațional. Și totuși, după o activitate atât de lungă ea s-a ales cu o pensie destul de mică din partea statului român.

Deoarece duce lipsă de evenimente în ultima vreme, Maria Ciobanu s-a retras din muzică și acum se mulțumește cu pensiile pe care le încasează. Chiar dacă lumea se aștepta ca statul român să o recompenseze cu o pensie mare, se pare că nu este deloc așa. Celebra interpretă de muzică populară, după o viață închinată scenei, primește de la statul român o pensie de doar 1.200 de lei. Cu această sumă de bani nu ar fi putut avea un trai decent și ar fi fost în situația în care se află mulți pensionari de la noi din țară. Norocul ei este că o ajută copiii din America și că a obținut cetățenie americană, astfel că mai primește și o pensie în SUA de 1.000 de dolari.

„Mai stau în America un an, doi, cât o vrea Iisus. Anii trec şi îmbătrânim şi le-am spus, dacă se întâmplă să ne ia Dumnezeu zilele, să ne aducă în ţară, că nu vreau să mă în.mormâ.nteze acolo, vreau să mă înm.orm.ânteze în pământul meu”, spunea Maria Ciobanu în urmă cu ceva timp.

Îndrăgita artistă populară a văzut lumina zilei la 3 septembrie 1937, în localitatea Roșiile, din județul Vâlcea. Maria Ciobanu, în vârstă de 83 de ani, este una dintre cele mai cunoscute interprete de folclor românesc. Repertoriul său cuprinde peste 600 de piese înregistrate pe discuri, la Radio și TV, dintre care cea mai cunoscută este fără doar și poate „Lie, ciocârlie”.

Datorită activității îndelungate, Maria Ciobanu are o biografie presărată de multe evenimente inedite. Astfel, debutul ei artistic a avut loc pe Scena Ateneului Român alături de Orchestra „Barbu Lăutaru” a Filarmonicii „George Enescu” în urmă cu 60 de ani. Totodată, îndrăgita interpretă a fost solistă a a Ansamblului „Ciocârlia” din 1962 până în 2004. De-a lungul carierei a colabora cu toate marile orchestre din țară, dar a concertat și în toată lumea, cunoscând personalități marcante ale lumii muzicale, cum ar fi Placido Domingo, Jose Careras, Luciano Pavarotti ș.a.

Maria Ciobanu se simte bine acum și copiii au mare grijă de ea, dar se gândește că va veni și momentul în care va pleca dintre noi. Astfel, nu vrea ca cei trei copii ai ei să se certe pe avere, motiv pentru care și-a făcut testamentul și a stabilit ce vor primi Ionuț Dolănescu, Leontina și Camelia. Având în vedere că Ionuț și Dragoș încă se ceartă pe averea tatălui lor, ea speră că va lăsa situația ceva mai clară.

Apropiații spun că bijuteriile și impresionanta sa colecție de costume populare vor rămâne fetelor, în timp ce vila din America ar merge către Ionuț, acesta fiind bărbatul familiei. Ea s-ar fi gândit și la nepoți, cărora le va lăsa după moarte apartamentele ei. Așadar, Maria Ciobanu, care se află la o frumoasă vârstă, se poate lăuda cu o impresionantă biografie și o viață plină de satisfacții.