Reacția uluitoare a lui Jador când a văzut că aproape nimeni nu a venit la concertul de la Arenele Romane

Pe 6 și 7 august, la Arenele Romane din București, a avut loc prima ediție a Festivalului Manelelor. Pe scenă au urcat unele dintre cele mai cunoscute voci ale genului, însă bucureștenii nu au părut interesați de eveniment: au fost doar circa 300 de spectatori în cea de-a doua zi, spre dezamăgirea artiștilor, care au vorbit public despre stereotipurile cu privire la maneliști.

Atmosfera s-a mai întremat după lăsarea serii. În final nu au fost însă mai mult de 300 de bucureșteni care au fost curioși să vadă concertele.

Muzicienii nu s-au lăsat descurajați de audiență și au făcut show pe scenă. Însă au observat cu toții că ar fi avut mai mult public la o nuntă.

Jador a încheiat Festivalul Manelelor și a fost, cu adevărat, cel mai așteptat artist al serii. Muzica lui a urcat fetele pe mese și artistul a primit urale după fiecare piesă. Melodii precum „Fericire”, pe care o cântă alături de Loredana Groza, „Jale” și „Dau moda” au fost fredonate de toți cei prezenți, fani cu vechime ai genului sau nu.

„Am impresia că am venit să-i cânt familiei mele. Am mai mulți verișori decât sunteți voi aici!”

Cu multă spontaneitate, cântărețul de manele a jonglat cu multe stereotipuri despre maneliști și i-a ironizat pe aceia care le propovăduiesc. Îmbrăcat în pantaloni și un maiou alb, care îi evidenția bustul și tatuajele, Jador a dorit să demonstreze că nu toți maneliștii au probleme cu greutatea corporală.

S-a legat și „de valoare”, Jador comentând că este un mit acela că toți maneliștii au bani. După care a întrerupt programul de manele cu un scurt fragment hip-hop.

Mamă, mi-a venit o idee tâmpită, dar o facem. Bagă: „E capitala României/ E Bucureşti/ E mai mult decât atât/ Să dovedeşti/ Românii şi româncele/ Ţiganii şi ţigăncile/ Guvernu, banii, gaborii, găinarii/ Puşcăria şi anii, cartieru şi veteranii/ Copiii şi drogurile, armele, blocurile/ Tre să înţelegi treburile, frate”.

Și publicul a asistat fără să schițeze niciun gest la acest episod în care Jador a cântat „Străzile”, de BUG Mafia. Chiar cu o săptămână înainte ca trupa de hip-hop să susțină un concert la Romexpo.