Gheorghe Turda, adevărul despre scandalul cu Constantin Enceanu

Cel mai nou scandal din lumea mondenă îi are în prim-plan pe Gheorghe Turda și Constantin Enceanu. Cei doi soliști de muzică populară au luat prin surprindere showbiz-ul cu gesturile și afirmațiile făcute în ultima perioadă.

Gheorghe Turda a spus adevărul despre cel mai recent scandal în care este implicat, alături de Constantin Enceanu. Interpretul de muzică populară este de părere că a fost atras în acest scandal de către Constantin Enceanu, colegul său de breaslă și Gheorghe Turda precizează că nu dorește să mai discute pe această temă, fiind doar o strategie de publicitate.

De altfel, solistul nu consideră că trebuie să caute răzbunare în această situație. Gheorghe Turda își dorește să treacă peste scandal și să nu mai audă de colegul său de breaslă.

‘Nu am să mă răzbun pe cei care mi-au făcut rău, am să îi iert de toate porcăriile care mi-au fost puse în cârcă, dar nu pot însă să și uit. Nu am timp să îi iert pe toți, la câți dușmani am.

Am mulți pentru că am făcut școala când trebuie, am un repertoriu bun, am o cultură și un nume de invidiat’, a declarat Gheorghe Turda, pentru Impact.ro.

‘Vreau să fie ultimul interviu pe care îl acord, pe această temă. Dar, să vă spun exact cum au decurs lucrurile în acea zi, cum am fost atras în scandal. După ce s-a încheiat emisiunea de la Etno TV, a fost organizată o recepție. Drept mulțumire, le-am propus artiștilor Ionuț Dolănescu, Constantin Enceanu și Maria Cârneci, care se aflau atunci acolo, să interpretăm câte un fragment dintr-un cântec reprezentativ.

Eu am ales o doină celebră, ‘Doina Ardelenilor’, pe care am cântat-o și în 1979, la ‘Kennedy Center’, în Washington, cu ‘Doina Bucureștiului’, pe vremea când unii dintre cei de la masă nici nu se născuseră ca artiști. Domnului Enceanu nu i-a convenit interpretarea mea, vocea mea belcanto, și a reacționat mahalagește, din punctul meu de vedere.

El și amicii lui, de fapt, înregistrau tot. M-au provocat. Aveam un pahar cu apă pe jumătate plin, și, ca să-l spăl de toate bârfele care i-au ieșit pe gură, de-a lungul anilor, am aruncat cu apă spre el.Dar, nu l-am udat, căci paharul mi-a căzut pe masă, apoi s-a rostogolit pe jos. Nu am mai vorbit cu el, de atunci. Este un răzvrătit, un needucat, după părerea mea, îi cam lipsesc cei șapte ani de acasă’, a mai spus Gheorghe Turda, despre scandal și relația pe care o are cu Constantin Enceanu.

Mai mult decât atât, puțini sunt cei care știu că recentul scandal dintre Gheorghe Turda și Constantin Enceanu datează, de fapt, de ani buni. Gheorghe Turda consideră că Enceanu este gelos pe realizările sale și uită cine l-a ajutat când era la început de drum.

‘Nu mulți știu, dar cam de multă vreme Constantin Enceanu era invidios pe prezența mea, pe gradele mele, pe repertoriul meu, pe cariera mea.

El s-a născut ca artist datorită lui Tudor Gheorghe, el l-a dus la ‘Floarea din Grădină’. I-am reamintit asta cândva și nu i-a convenit. A început de atunci să se comporte urât, să mă vorbească de rău.

Niciodată nu m-a invitat la restaurantul lui, să cânt, oricum nu mergeam. Am aflat însă, de la niște cunoștințe comune, că ar fi dat faliment’, a spus, în încheiere, cântărețul de muzică populară.