Cum se laudă un bărbat român din Franța cu viața de rege pe care o duce

Un dețin.ut român din Franța se laudă pe internet cu traiul regesc pe care îl are în spatele grati.ilor. George D. a devenit viral, după ce a postat mai multe imagini cu privilegiile pe care le are în spatele gra.tiilor, ba chiar îi și sfătuiește pe cei aflați pe stradă să comită infr.acț.iuni pentru a putea fi în.chiși și, implicit, să ducă o viață mai bună.

George D. a devenit viral pe internet, după ce a început să posteze filmulețe cu el în timp ce se delectează că tot ce i se oferă în spatele gra.tiilor. Românul este în.chis în Franța, însă pentru el, car.cera seamănă mai mult cu o vacanță, decât cu o pe.deapsă. Individul se filmează deseori și se laudă cu hrana primită „de la justiție”, cu alcoolul și cu telefoanele pe care le deține.

Uneori le face chiar și dedicații du.șmanilor, folosind versuri din piesele celebrului Dani Mocanu. A reușit să adune mii de urmăritori, majoritatea fimărilor începând cu fraza „Haideți să vă arăt ce ne-a adus Justiția la masă astăzi…” urmând să se laude cu condițiile foarte bune în care sunt ținuți dețin.uții în Franța.

Tupeul continuă, făcându-i pe urmăritorii săi indivioși pe traiul său de fițe: „Sl.ugoii, pardon, contribuabilii ne plătesc, iar noi o ducem regeşte!”. Uneori mai revine și cu sfaturi pentru cei care stau „cu mâna întinsă” să vin în Franța, să „dea în cap și așa ajung în lux”, adică la închis.oare.

Șocant este că George D. are două telefoane mobile, deși mai toate pe.nitenciarele din Franța au telefoane în celule, pentru ca de.ținuții să poată ține legătura cu familiile lor. În cotidianul Le Monde chiar s-a scris, la începutul anului 2020 că în 12.000 de ce.lule din 60 de penitenc.iare franceze există telefoane fixe. La început de 2021, fiecare ce.lulă beneficia de un telefon fix.

În capitala europeană se consideră că legătura păstrată cu familia este o metodă de reabilitare, însă nu puține au fost dățile în care con.damnații s-au luat la băta.ie pentru a putea beneficia de un apel telefonic cu cineva drag.

Autoritățile din Franța au considerat că astfel se va eradica fenomenul introducerii ile.gale de telefoane mobile în ce.lulele deținu.ților, însă se pare că în cazul românului devenit vedetă pe internet, regula nu s-a aplicat, ba chiar lacuna este la vedere, și totuși nu se ia nicio măsură în privința lui.