Iată ce tarif are Petrică Mâţu Stoian ca să cânte la o nuntă

De curând, s-a aflat ce tarif are artistul popular Petrică Mâţu Stoian ca să facă atmosferă și să încânte invitații la o nuntă. Ei bine, în comparație cu alți colegi de breaslă, interpretul de muzică populară are un onorariu decent. Și totuși, cererea și interesul pentru muzica populară sunt în scădere la astfel de evenimente. Nu același lucru îl putem spune despre manele și muzica de petrecere…

Atunci când îți organizezi un eveniment important, cel mai probabil îți dorești să fie unul minunat, cu muzică bună, cântată live de artiști consacrați. Dacă îți plac petrecerile cu muzică populară, ai de ales între cântăreți cunoscuți, care vor face show-uri fabuloase, cu voci incredibile, dar și cu prețuri pe măsură.

De exemplu, dacă ți-ai pus în gând ca Petrică Mâțu Stoian să cânte la nuntă sau la un botez, trebuie să știi pentru ce sumă vei fi nevoit să bagi mâna în buzunar. Potrivit unui site specializat în tarifele cântăreților, artistul are un tarif chiar moderat, dacă privim situația în ansamblu. De exemplu, dacă pentru Maria Dragomiroiu va trebui să plătești 1.700, pentru Nicolae Furdui Iancu și Crai Nou – 3.000 de euro, tariful lui Petrică Mâțu Stoian este de numai 1.100 de euro.

Însă acest tarif este extrem de mic comparativ cu al altor artiși, mai ales al celor care cântă manele. În cazul artiștilor care s-au axat pe muzică de petrecere și manele va trebui să scoți sume exorbitante din buzunar.

Chiar dacă acum îi merge destul de bine, lucrurile nu au fost mereu așa pentru Petrică Mâțu Stoian. Anul trecut, cunoscutul interpret de muzică populară făcea cu greu față datoriilor care ajunseseră la aproximativ 100.000 de lei. Într-un interviu acordat la vremea respectivă artistul își amintea cu nostalgie de vremurile în care câștiga 15 milioane de lei pe seară.

„S-a câştigat foarte bine în perioada când s-au dat ordonanţele acelea la mineri, în anii ’95-’96. Pe vremea aceea un interpret bun câştiga şi 15 milioane de lei vechi într-o seară. Acum nu mai e aşa. Facem bani doar cât să trăim decent”, spuea Petrică Mâțu Stoian.

Cum artistul s-a convins că muzica este un domeniu care și-a cam pierdut interesul, aşa cum s-a întâmplat în pandemie, el s-a reprofilat. Aşa că în ultima vreme, pe lângă relaxare, artistul a început și o mică afacere în agricultură. Cântărețul cultivă căpşuni în satul său natal, Isverna, din judeţul Mehedinţi. El cultivă aceste fructe natural, bio, nu le stropește cu pesticide și nu folosește îngrășăminte. Pe lângă aceasta, toată producția o vinde en-gros, cu ajutorul cuiva din familie.

„La Isverna este o zonă de munte, unde am casa părintească, iar căpşunile se fac mai greu. Culegem chiar şi în luna septembrie. De afacere se ocupă mai mult o nepoată. I-am spus la un moment dat «hai să punem căpşuni» şi aşa a rămas. La munte, unde atmosfera este mai rece, nu prea se coc în mai, se fac mult mai târziu, după cum spuneam, şi avem chiar şi în septembrie. Le vindem en-gros”, a precizat Petrică Mâţu Stoian.

Așadar, nu-i de mirare ce tarif percepe Petrică Mâţu Stoian ca să cânte la o nuntă, din moment ce-și rotunjește veniturile din agricultură…