Povestea dureroasa din spatele acestei fotografii realizata la o nunta

Pe grupul de Facebook “Esti din Iasi daca…” a fost publicata o fotografie realizata la o nunta de tig.ani din Romania. Mireasa si inca o prietena apar in imagine, iar comentariile rautacioase la adresa celor doua tinere nu au intarziat sa apara.

Revoltat, un cetatean a sarit in ajutorul fetelor, ocazie cu care a scris un comentariu care merita toate felicitarile. Intr-un final, barbatul a tinut sa-i ureze miresei “Casa de piatra”, contrat multor comentarii in care fata era atac.ata dur.

“Vad de cateva zile cum se distribuie masiv fotografia asta si toata lumea rade pana ramane fara aer. ‘S-a maritat tiga.nca’, ‘asa se poarta, e cu model’, ‘jeg.uri pe.nale’ sunt doar cateva dintre comentariile lasate la poza asta.

Dragii si dragile mele, aveti in fata voastra saracia mostenita. Doua copile sarace, din parinti saraci, din bunici saraci ce vor naste prunci vesnic saraci, asa cum se intampla pe la noi. Romani si tigani deopotriva. Asa arata saracia…

Multi nu aveti de unde sa o cunoasteti pentru ca ati fost crescuti in boluri de cristal, iar acum, imaginea asta grotea.sca va amuza, pentru ca nu stiti cum e sa fii in pielea unui om sarac. Nu vreti nici macar sa va imaginati cum este sa nu ai apa calda la nas, caldura iarna si mancare buna la orice ora din zi sau din noapte. Tot ce este altfel fata de viata voastra roz luati in batjocura, pentru ca e mai simplu decat sa ajutati. Iar asta este atat de trist…

Niciun om nu isi doreste sa manance cartofi o viata intreaga, sau sa fie afundat pana la genunchi in noroi, chiar in ziua nuntii sale.

Niciun om nu isi doreste sa adoarma flamand, sau sa isi priveasca parintii mu.rind pentru ca nu au bani de medic. Dar voi nu aveti de unde sa stiti, sau cum sa intelegeti ce se intampla in jurul vostru daca priviti prin ochelarii de cal ce va arata doar ce viata buna aveti voi!

Casa de piatra, Larisa! Sa ai noroc si fericire! La fel si toti cei ce te inteleg! Iar celor ce te iau in batjocura, le doresc sa nu aiba nici macar o zi viata si chinul tau, si mai ales, le doresc sa li se lumineze mintea!”, este mesajul postat pe o retea de socializare un cetatean din Iasi.