Atenție elevi și părinți! Se închid școlile în luna octombrie!

Sorin Cîmpeanu a declarat că dacă cazurile noi cu cor.onavi.rus vor crește în continuare, elevii din Bucurrești vor învăța online din a doua jumătate a lunii oc.tombrie.

Elevii din București ar putea face din nou cursuri online dacă se menține trendul ascendent al ratei de infect.are, conform ministrului Educației Sorin Cîmpeanu.

De luni, 20 septembrie, elevii din 13 localități din țară, în care rata de infe.ctare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, vor face cursuri exclusiv online.

„Vineri, erau 13 localități cu nivelul de 6 la mie depășit.

Toată săptămâna acesta, din punct de vedere al raportării față de pragul de 6 la mie, sunt 13 localități care intră în online. Automat școlile din aceste localități vor fi în online până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie. În afară de aceste localități, sunt în online școlile care au intrat din motive de infrastructură. După care, avem aceste situații punctuale. Sunt trei tipuri de motive pentru care s-a intrat în online: depășirea pragului de 6 la mie, motive de infrastructură care nu permit derularea activității cu respectarea tuturor normelor sanitare și cazuri de infe.ctare confirmate,” a declarat ministrul Educației.
Dacă rata de infectări cu co.ron.avirus crește în continuare în Capitală, și elevii din București ar putea face cursuri online din a doua parte a lunii octombrie.

„De la 1 la 31 august, a crescut de de 6 ori, trendul ascendent. Matematic vorbind, din păcate, nu a fost încetinit. Astăzi avem în București rată de infec.tare de 2,44 la mie, după ce ieri am avut 2,33 la mie.

Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sani.tare și importanța vac.cin.ării, se. confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî. Eu am cifrele în față și mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de inf.ectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință,” a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educației a anunțat vineri că, din cauză că rata de in.fectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori în 13 localități din România, elevii din aceste zone vor face cursuri exclusiv online începând de astăzi, 20 septembrie.

Cea mai mare rată de infe.ctare din țară este într-o comună din Satu Mare.

5 localități din județul Satu Mare, două din județul Cluj și câte una din Sibu, Arad, Caraș-Severin, Sălaj, Dolj, Neamț au rata de infe.ctare mai mare de 6 la mia de locuitori.
Cea mai mare rată de infec.tare din România este în localitatea Târșolț, din județul Satu Mare (13,88), urmată de localitatea Șeica Mică, din județul Sibiu (11,15) și de Cărand, din Arad (10,22).