Angajații pot merge la serviciu doar dacă dețin certificatul verde. Salariile celor care nu respectă legea vor fi suspendate! Unde s-a luat această decizie

Angajații din Italia pot merge la serviciu doar dacă dețin certificatul verde. Președintele Italiei a semnat, marți, hotărârea prin care se vor îngheța salariile angajaților care nu respectă legea.

Prima versiune a planului avea în vedere suspendarea angajaților care nu se prezintă la muncă. S-a renunțat la pasajul din actul normativ conform căruia „începând cu a cincea zi de absență, raportul de muncă este suspendat până la prezentarea certificatului”.

S-a hotărât ca pedeapsa să fie suspendarea salariului.

Hotărârea mai are în vedere ca toate farmaciile și toate instituțiile sanitare autorizate sau acreditate la Serviciul Sanitar Național să asigure valoarea testelor antigen, datorită cărora se poate obține certificatul verde timp de 48 de ore.

Potrivit hotărârii, termenul de valabilitate al unui test molecular este acum de 72 de ore. Farmaciile care nu respectă regulile riscă sancțiuni cuprinse între 1.000 şi 10.000 de euro și suspendarea activităţii pentru maxim cinci zile. Totodată, cetățenii care nu pot face vac.cinul an.ti-CO.V.ID-19 vor avea parte de teste gratuite, pentru care a fost asigurată o îndemnizație în valoare de 105 milioane de euro.