Vestea momentului pentru români! Se dau bani pentru pensii. Raluca Turcan a făcut anunțul în urmă cu câteva momente

Vestea a fost dată chiar de ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a scris pe pagina de socializare că România a făcut astăzi un pas important în direcția reformelor.

Ministrul Muncii vine cu vești mari pentru pensionarii României. Potrivit informațiilor transmise de Raluca Turcan, PNRR-ul țării noastre a fost semnat cu 85 de milioane de euro, bani alocați reformei sistemului de pensii.

Raluca Turcan a precizat în mesajul pe care l-a publicat pe pagina de Facebook că România are la dispoziție peste 368 de milioane de euro, prin PNRR, pentru a susține reforma marilor sisteme publice, pentru infrastructura socială și pentru digitalizarea instituțiilor care țin de minister.

”România a făcut astăzi un pas esențial în direcția reformelor, investițiilor și relansării economice, prin semnarea Planului Național de Redresare și Reziliență! PNRR înseamnă, pe de o parte, 29,2 miliarde de euro investiți în dezvoltarea domeniilor – cheie pentru economie și pentru societate și, pe de altă parte, un calendar clar de implementare a proiectelor, pe care ni l-am asumat odată cu obiectivele de reformă.

Avem la dispoziție peste 368 de milioane de euro, prin PNRR, pentru a susține reforma marilor sisteme publice, pentru infrastructura socială și pentru digitalizarea instituțiilor care țin de minister.

85 de milioane de euro sunt alocați reformei sistemului de pensii, care include atât elaborarea unui nou cadru legislativ și digitalizarea dosarelor de pensii – ambele deja demarate, cât și digitalizarea Casei Naționale de Pensii Publice și structurilor teritoriale; 187 de milioane de euro sunt destinate investițiilor în infrastructura socială”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Totodată, ministrul Muncii a explicat că, pe lângă aceste investiții, în PNRR sunt prevăzute și reforme care vizează următoarele situații.

”Pe lângă aceste investiții, în PNRR sunt prevăzute reforme care asigură:

-Un nou cadru legal pentru sprijinirea familiilor care trăiesc în sărăcie, cu copii în întreținere, astfel încât aceștia să poată fi menținuți în familie;
-Un sistem de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități prin prevenirea instituționalizării și îmbunătățirea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități;
-Crearea unui cadru ce asigură îngrijirea de lungă durată pentru persoanele vârstnice și promovează îmbătrânirea activă;
-Implementarea venitului minim de incluziune;
-Un nou cadru legal pentru calcularea salariului minim pe economie.