Ce pensie are „generalul“ Ilie Năstase. A arătat talonul de pensie în direct

Ilie Năstase are o pensie lunară care i-a surprins pe mulți! Iată cu ce sumă îl plătește statul român pe fostul mare tenisman.

Fostul mare tenisman s-a retras din activitate în urmă cu 36 de ani, în 1985. Jucătorul care a fost primul număr 1 ATP din istoria tenisului mondial primește de la statul român o pensie lunară care nu corespunde deloc cu performanțele obținute de acesta.

Ilie Năstase a fost unul dintre cei mai valoroși jucători de tenis ai României, dar și ai lumii, în urmă cu zeci de ani.
În 1972, devenea primul număr 1 ATP, la doar 3 ani după ce debutase la profesioniști.

A repetat această performanță și un an mai târziu, când a urcat, de asemenea, pe primul loc în clasamentul mondial.
Năstase a fost și primul sportiv care a câștigat un milion de dolari din tenis. Chiar dacă a reușit să strângă o avere din sportul alb, dar și din afaceri personale, Ilie Năstase are și o pensie lunară din partea statului român, fostul mare sportiv fiind general maior în rezervă.

Suma pe care o încasează însă de la statul român este una extrem de mică.
Năstase a dovedit cu acte că pensia sa este în valoare de 1.445 de lei.

Fostul mare tenisman a fost deranjat de comentariile anumitor oameni, care susțineau că are o pensie prea mare. Tocmai de aceea, a decis să facă public talonul său de pensie, de la MAPN.

Năstase, maestrul sportului alb
În anul 1969, Ilie Năstase își făcea apariția în rândul jucătorilor profesioniști de tenis.

De-a lungul celor 16 ani în care a practicat sportul alb, Năstase a câștigat 7 titluri de Grand Slam, dintre care două la simplu, trei la dublu și două la dublu-mixt.

Primul trofeu de Mare Șlem a venit la doar un an după debutul la profesioniști. În 1970, Năstase câștiga finala de dublu de la Roland Garros, alături de Ion Țiriac.

Doi ani mai târziu, sportivul român a obținut primul său titlu de Grand Slam la simplu.

S-a întâmplat la US Open, când Năstase l-a învins în ultimul act pe Arthur Ashe.
În 1973, Năstase a demonstrat că performanța din America nu a fost doar o întâmplare. A câștigat și Roland Garros-ul, tot la simplu, după o finală cu Nikola Pilic.

În același an, dar de data aceasta alături de Jimmy Connors, Năstase a câștigat și proba de dublu de la Wimbledon. Doi ani mai târziu, cu același partener, și-a trecut în palmares și trofeul US Open.

În 1985, Năstase a decis să agațe racheta în cui și să încheie astfel o carieră impresionantă, cu 83 de titluri câștigate. A avut nu mai puțin de 729 de victorii și doar 275 de înfrângeri în partidele pe care le-a disputat în circuitul profesionist.

Pe data de 1 decembrie 2008, printr-un decret prezidențial, Năstase a fost înaintat în gradul de general-maior în retragere, în cadrul Ministerului Apărării.