Premierul Florin Cîţu a primit cea de-a treia doză: Presiunea este foarte mare pe spitale, aceasta este singura soluție

Premierul Florin Cîţu a primit, duminică, a treia doză de va.ccin, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Prim-ministrul Florin Cîţu a primit astăzi, la ora 11.00, doza de ra.pel (booster) împotriva Co.v.id-19. Şeful Executivului a fost imunizat la Centrul de vacci.nare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

„Am făcut a treia doză de vac.cin recomandată de medici pentru a mă proteja în continuare de cor.ona.virus. Îi încurajez pe toţi cei care s-au vac.cinat şi au deja şase luni să vină să îşi facă a treia doză”, a spus premierul Florin Cîţu.

Florin Cîțu a transmis ca persoanele de peste 65 de ani să se vaccineze „urgent”.

„Mai ales persoanele care sunt peste 65 de ani, persoane care au deja probleme ar trebui să vină urgent să se vacc.ineze. Îi încurajez pe toţi românii care nu s-au va.ccinat să vină să se vac.cineze. Majoritatea covârşitoare, absolută a persoanelor care astăzi de îmbolnăvesc şi care ajung în spital sunt persoane neva.ccinate. Este foarte important, aţi văzut presiunea pe spitalele din România, este foarte important să ne va.ccinăm. Este soluţia sigură pe care o avem acum este să ne vacci.năm”, a mai precizat premierul.

Anterior, şi alţi membri ai Guvernului au primit doza de ra.pel (booster). Printre ei şi ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

Fostul ministru al Sănătății și, în prezent, președinte al comisiei de sănătate și familie, din Camera Deputaților, s-a vac.cinat cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva infectării cu virus.ul SA.RS CO.V 2 sâmbătă, la Huși.

“Domnul Dr.Tătaru Nelu a dat startul la doza 3, la Centrul de vacc.inare Huși. Urmați exemplul, având grijă de sănătatea dumneavoastră”, a fost mesajul transmis public, de către cadrele medicale din centrul de vacc.inare, înființat în sala de sport municipală, potrivit Vremea Nouă.

Vaccina.rea anti-C.O.VID cu doza a treia a început de marţi, 28 septembrie, şi în România.

Vac.cinarea cu cea de-a treia doză (booster) se va efectua doar cu vacc.inuri pe bază de ARN Mesager. Astfel, persoanele vacci.nate cu Astra Zeneca vor primi doza a treia cu unul dintre vaccin.urile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Moderna. Având în vedere faptul că, în România, vacc.inarea cu Johnson&Johnson a început pe 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vac.cin nu este necesară, în prezent, administrarea dozei de rapel.

În paralel cu administrarea celei de-a treia doze continuă şi imunizarea persoanelor care doresc să-şi facă pentru prima dată vac.cinul anti-C.OVI.D.