Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a recunoscut totul: „Au perfectă dreptate cei care spun că…”

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănății și, în același timp, medic chirurg la spitalul din Huși, și-a deschis inima și a transmis un mesaj de conștientizare cu privire la efectele devastatoare ale inf.ecției cu C.o.vid-1.9. Potrivit acestuia, situația din toate spitalele românești este extrem de grea, iar medicii și pacienții de acolo par să trăiască ia.dul pe pământ.

Medicul hușean trage un semnal de alarmă cu privire la reticența cetățenilor de a se vacc.ina și de a respecta măsurile de siguranță esențiale an.ti-C.ov.id-1.9. Din păcate, acesta concluzionează asupra faptului că românii pun înainte de orice “Nu”, fără să analizeze consecințele alegerilor personale, care sunt influențate fie de antipatiile de natură politică, fie de alți factori personali.

Fostul șef al Sănătății subliniază nevoia urgentă de acțiune preventivă, astfel încât să se evite aglomerarea secțiilor ATI și clacarea sistemului sanitar.

“Știu că este un subiect sensibil, dar așa cum am mai spus-o… sănătatea trebuie să fie înainte de orice! Îl luăm foarte ușor pe „NU” în brațe. Ca medic, om, simplu cetățean, mă simt obligat moral să îmi spun părerea.

Cred că am luat-o mai ușor crezând că am scăpat. Vedem în acest moment că avem de luptat cu un val în care vir.usul este mult mai contagios. Nu suntem în situația din anul 2020 să închidem școli, să închidem tot și să stăm în casă, dar un lucru este foarte clar: în acest moment secțiile de Terapie Intensivă sunt pline!

De ce? Multă lume așteaptă până în ultimul moment până să meargă la spital. Au perfectă dreptate cei care spun că în terapiile intensive este „iad.ul”, și-a început acesta mesajul.

“Fiecare dintre noi ne jucăm viața proprie”
Nelu Tătaru atrage atenția asupra posibilității de a conștientiza eficiența vaccin.ării într-un moment în care va fi prea târziu pentru a ne mai salva o persoană dragă. Din păcate, din cauza numărului mare de in.fectări, șansele ca una dintre persoanele apropiate să se îmbolnăvească este foarte mare.

“Corpul medical și terapiile intensive sunt, efectiv, sugr.umate…Trebuie să conștientizăm situația în care ne aflăm, că e societatea, că e partea medicală sau clasa politică. Populismul nu își are loc într-un moment medical.

Dacă nu ne convinge ce vedem în viața de zi cu zi, mulți dintre noi vom avea imaginea celui de aproape… ne vom îmbolnăvi un bunic, părinții și când vom vrea să facem un va.ccin, va fi prea târziu.

Vacc.inarea nu te ferește să nu te inf.ectezi, vaccin.area te ferește să nu ajungi la ATI și să nu m.ori. Suntem responsabili de protecția noastră și a celor din jur. Fiecare dintre noi ne jucăm viața proprie cu propriile mâini”, a concluzionat deputatul-medic, Nelu Tătaru, potivit vremeanoua.ro.