ULTIMA ORA! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul. Toți părinții trebuie să știe asta

ULTIMA ORA! Valeriu Gheorghiță: În decembrie aşteptăm primele tranşe!

Vacc.inul an.ti-Co.v.id-1.9 de la Pf.izer pentru grupa de vârstă 5-11 ani este așteptat să fie autorizat în Europa la finalul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, a anunțat, la Digi24, coordonatorul campaniei de vacci.nare, Valeriu Gheorghiță.

Astfel, primele doze pentru această categorie de vârstă vor ajunge în România în decembrie. Pentru anul 2022, România a contractat 1,2 milioane de doze de vac.cin pentru copii, acestea venind în alt tip de flacoane.

„În Europa, ne aşteptăm ca această autorizare să vină la sfârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie, iar în

decembrie în România ar trebui să vină primele tranşe de vacc.inuri destinate pentru această grupă de vârstă”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, joi seara, la Digi24.

Medicul a precizat că este un alt tip de dozaj, 10 microgame, care se administrează tot la trei săptămâni şi sunt 10 doze de va.ccin într-un flacon.

„Pentru 2022 avem contractate 1,2 milioane de doze”, a precizat Valeriu Gheorghiţă. „Înseamnă un număr suficient pentru a avea cel puţin 50% din 1,2 milioane de copii va.ccinaţi cu schemă completă”, a adăugat medicul.

Pfi.zer și Bio.NTech au anunțat joi că au solicitat autorității de reglementare din SUA (FDA) autorizarea în procedură de urgență pentru utilizarea vac.cinului său anti-CO.V.ID pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, scrie digi24.ro.