Raed Arafat rupe tăcerea! De ce nu se iau, de fapt, în considerare testele de anticorpi

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat de ce nu se iau, de fapt, în considerare testele de anti.corpi pentru accesul în restaurante și la alte evenimente. Motivul este unul halucinant.

De ce testul de antico.rpi, care atestă trecerea prin bo.ala C.ovid, nu se ia în considerare. Raed Arafat: ”Vă asigur că dacă te duci undeva, vei obține hârtia că ai antic.orpi”

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus de ce testele de antic.orpi, care pot atesta trecerea prin bo.ală, nu sunt luate în considerare pentru accesul la anumite activități, unde este bun doar certificatul de vacci.nare sau cel care atestă, în baza documentelor medicale, că persoana respectivă a suferit de coro.navir.us.

Astfel, Raed Arafat a declarat că în cazul testelor de antic.orpi riscul de fals.ificare este foarte mare.

”Acest lucru nu este luat în considerare nici în Europa, nu doar la noi. S-a decis că sunt trei variante: testat, trecut prin bo.ală oficial și vac.cinat.

A parta variantă, să meargă lumea să facă test care să spună că ai anti.corpi nu este aplicată nicăieri. Îmi pare rău, sunt convins că toată lumea va avea ant.icorpi după asta”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a spus încă o dată că riscul de fra.udare este foarte mare, în contextul în care românii au inventat vac.cinarea la chiuvetă. Vac.cinarea la chiuvetă presupune aruncarea vacci.nului și eliberarea de certif.icate de vaccin.are false.

”Știm acest lucru, dar testul de ant.icorpi nu se ia în considerare. Toată lumea va avea ant.icorpi. Dacă noi am fost în stare să vacc.inăm la chiuvetă, vă asigur că dacă te duci undeva, vei obține hârtia că ai antic.orpi”, a precizat Raed Arafat.

”Fără nicio discuție. Așa cum s-au obținut certificate de vaccin.are false. Cunoașteți povestea tânărului de la Sibiu care a recunoscut, din păcate înainte să dece.deze, că are certificat de vacci.nare fals”, a mai spus Raed Arafat.

MAI, precizări despre obligativitatea purtării măștilor de protecție
Pe de altă parte, ministerul de Interne a venit cu câteva precizări odată cu impunerea restricției obligativității purtării măștilor de protecție în aer liber, acolo unde rata de inf.ectare este de cel puțin 6 la mia de locuitori.

Astfel, ministerul de Interne a precizat că dacă o persoană se află singură pe stradă nu trebuie să poarte mască de protecție.

Când se poartă, de fapt, masca de protecție în localitățile care au o rată de minim 6 la mie:
-în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale

-în spații publice deschise, cum sunt, fără a se limita la acestea : piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone stabilite prin hotărâre a comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență.

-în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale

–în toate spațiile publice deschise.