Cum a gestionat Nicolae Ceauşescu de gripa din 1971 care a pornit din Hong Kong

În 1971, România era lovită de o pande.mie de gripă, care a afectat mii de romani. Nicolae Ceasusescu a încercat să gestioneze situaţia cerând că motivele de.ceselor, precum şi numărul real al bolnavilor şi al morţ.ilor să fie secrete.

În toamna lui 1971, România era lov.ită de o cumplită gripă care a îmbolnăvit mii de romani, potrivit adevărul.ro. Aşa cum s-a întâmplat şi în China şi în ţările din Europa, în cazul pande.miei de C.OVID-1.9, numărul real al persoanelor afectate şi al decese.lor, nu a fost publicat, a fost ţinut secret. Asta a fost strategia adoptată de Nicolae Ceauşescu. A falsificat cauzele multor de.cese din perioada comunistă. Cele mai multe erau trecute la infa.rct, dar datele reale se afla în arhiva Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Pande.mia de gripă s-a extins din Hong Kong spre Singapore şi Vietnam, apoi în Europa, încă din 1968, făcând zeci de mii de victime. În Ungaria s-au îmbolnăvit 500.000 de persoane. În România, şirul îmbolnăvirilor a început în Sibiu, apoi la Braşov şi s-a extins, mai apoi, în toată ţara, însă cea mai afectată zona a fost Moldova, aşa cum se întâmplă şi acum cu noul coro.navirus. Iaşul a înregistrat peste 4000 de cazuri într-o singură săptămână.

Cu doar două luni înainte de a izbucni pand.emia de gripă în România, Nicolae Ceauşescu a mers în vizită în China, Coreea de Nord, Mongolia şi Vietnam, tari în care pan.demia se instalase deja de luni bune. Tocmai de aceea, mai mulţi medici romani au lansat ipoteza că Nicolae Ceauşescu şi delegaţia lui ar fi adus gripă în România, scrie fanatik.ro.