Raed Arafat, adevarul despre valul patru

Raed Arafat susține că românii au fost păc.ăliți de cei care ”au min.țit și care au venit cu informații fa.lse și au reușit să le răspândească mult mai bine decât informațiile corecte sau informațiile bazate pe știi.nță”, acesta fiind motivul pentru care doar 30% din populație s-a vac.cin.at.

„Sunt oameni care răspândesc știri fa.lse în timpul unor dez.bateri de la unele televiziuni, care invită astfel de persoane, iar aceste persoane vin cu teorii împot.riva vacc./inării, se pronunță împo.triva oricărei măsuri luate de autorități pentru a limita răspâ.ndirea b./olii, ba unii chiar au ajuns să nege existența pand.emiei, deși este recunoscută de o lume întreagă”, a spus Raed Arafat.

Cu privire la declarația pe care a făcut-o zilele trecute, când a spus că acestor persoane ar trebui să le fie tă.iat microfonul, Arafat susține că, în acest caz, nu mai este vorba despre dreptul la liberă exprimare, ci s-a ajuns la libertatea de a dezin.forma și de a man.ipula.

„Libera exprimare este garantată, este un lucru pe care îl respectăm cu toții, dar când îți ies oameni care n-au nicio bază știin.țifică și comentează lucruri la care nu se pricep și vin cu informații fa.lse, cu informații dena.turate, într-o țară în care s-a ajuns la 300 de de./cese pe zi, este un moment în care trebuie să decizi – da, continuăm să-i lăsăm să-și b.ată joc de orice decizie care se ia sau, măcar acolo unde tra/nsmiterea se face prin canale ale mass-mediei, acolo să se gândească – n-am zis că noi o s-o facem, ci să se gândească – respectivele canale dacă vor să fie responsabile în continuare pentru ceea ce vedem în țară. Pentru că, în final, acest microfon le este oferit de cineva care le spune „vă rugăm, spuneți” și această situație deja a avut un im.pact major în România și acest im.pact este ce vedem acum”, a explicat Raed Arafat.

„Au libertate, scriu toți pe Facebook-uri, scriu pe social media, ies în stradă și spun ce vor, nimeni nu i-a oprit, dar măcar să nu continuăm răspândirea fo.rțată prin unele canale, la care se uită foarte multă lume, care este puțin informată și care stă și ia aceste informații de bune, pentru că au încredere într-o persoană sau au încredere într-un post sau au încredere într-un prezentator și ne trezim că ajungem să avem un număr de paci.enți mult peste capacitatea noastră și avem număr de dec/.ese de 300 pe zi, ceea ce este imens”, a continuat Raed Arafat.

”Oamenii „au fost păc.ăliți. Punct. Trebuie să recunoaștem. Au reușit unii să păcă.lească populația în halul în care numai 30 și ceva la sută să se vacci.n/eze. Să zicem că mai erau 20 și ceva la sută pe care n-aveai cum să-i convingi, pentru că întotdeauna erau împotr.iva oricărui vacc/.in. Diferența a fost păcălită de cei care au mi.nțit și care au venit cu informații f.alse și au reușit să le răspând/ească mult mai bine decât informațiile corecte sau informațiile bazate pe știință, așa că la acest moment cred că trebuie să stăm toți și să ne gândim în liniște, fără să mai ascultăm pe unul, pe altul, să stăm să ne gândim pentru noi”, a îndemnat Raed Arafat.

„Deja majoritatea familiilor au oameni dece.dați, au oameni care au se.c/hele de la C./OV..ID, au oameni care sunt în spitale acum. Marea majoritate sunt persoane nev.acc/inate. Să se gândească: oare au fost păcă.liți? Este momentul să se gândească că nimeni nu le vrea rău.l când îi sfătuim să se vacci.ne/ze ca să se protejeze. Și dacă este așa, să o facă. Dacă nu, își asumă riscul mai departe, iar noi facem tot posibilul să creăm locuri și să absorbim șocul care este cu un număr așa mare de paci.enți. Nu este singura b.o/ală din România, mai avem și alți pacie.nți și mai avem și alte urgenț.e și încercăm să echilibrăm sistemul pentru a face față tuturor și să trată.m cât de mulți putem. Dar soluția optimă este să nu ajungi la spita.l și să te protejezi”, a încheiat Raed Arafat, potrivit Digi 24.