Streinu-Cercel dă cea mai proastă veste! Ce urmează după valul 4

Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei de sănătate publică din Senat, avertizează că pan.demia de C.OVID-1.9 nu se încheie cu valul 4, ci vor urma cel puțin alte două valuri pe viitor.

„Nu este problema dacă vine sau nu al patrulea val, pentru că al patrulea val este în momentul de față în fața noastră. Faptul că la Terapie Intensivă au început să se adune pacienții, denotă clar acest lucru. Practic, pacienții care sunt în Terapie Intensivă reprezintă acel procent de 5% de cazuri severe și dacă facem calculul înapoi, o să vedeți câte cazuri sunt în realitate, în spatele acestui procent de 5%, deci a numărului de pacienți care sunt în Terapia Intensivă”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, duminică seară, la Antena 3, potrivit b1tv.ro.

Adrian Streinu-Cercel: „Noi funcționăm din păcate cu același personal…”
Din păcate, secțiile ATI încep să se aglomereze din nou.

„Din păcate, noi funcționăm exact cu același personal pe care l-am avut și în urmă cu 8 luni, și în urmă cu 1 an, și în urmă cu 1 an și 8 luni. Practic, aici trebuia să facem o mică dezvoltare, în sensul să dăm posibilitatea unor specialități colterale , să își facă o dezvoltare pe Terapie Intensivă, în așa fel încât să putem face față următoarelor valuri, pentru că noi vorbim acum de valul 4, dar trebuie să fim cât se poate de conștienți că pan.demia nu se termină cu valul 4 și urmează încă cel puțin încă două valuri de aici încolo, categoric, cu alte variante”, a adăugat medicul.

Avertismentul medicului: „Vi.rusul va căpăta noi valențe”
Adrian Streinu-Cercel a explicat că vir.usul, pe măsură ce se transmite în rândul persoanelor, capătă noi valențe și face noi mut.ații, generând noi valuri ale pan.dem.iei.

„Atât timp cât lumea nu înţelege să se vacc.ineze în aşa fel încât să pună stop propagării acestui v.irus, vir.usul pe măsură ce trece de la o persoană la alta, el va căpăta noi valenţe şi va face noi mu.taţii, iar alte noi mut.aţii vor face apanajul altor valuri. Deci totul depinde de noi”, a conchis Adrian Streinu-Cercel.