Au dat lovitura in Europa! S-a schimbat formula. Veste uriasa!

Anunțul zilei despre vac..cinul Pfiz.er, produs de companiile Pfiz.er și Bio.ntech. Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) și-a dat acordul privind o decizie importantă a producătorului de va..ccinuri.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a transmis luni că a aprobat alte două unităţi de producţie pentru fabricarea Com.irnaty – vacci..nul COV.ID-1.9 creat de P.fizer alături de BioN.Tech.

Comirnaty are la bază tehnologia A.R.N mesager. Aceasta a fost patentată de BioN.Tech și dezvoltată de grupul german Bio.NTech SE în colaborare cu producătorul american de medicamente Pfize.r Inc.

Două unități noi în Italia
Astfel, o unitate a fost construită în Monza, Italia, este operată de Patheon Italia S.p.A. Cealaltă a fost construită în Anagni, tot în Italia, şi este operată de Catalent Anagni S.R.L. Conform informațiilor oferite, ambele unităţi ce producție vor fabrica doar produsul finit. Mai mult, aceste două unităţi vor produce până la 85 de milioane de doze suplimentare în UE doar anul acesta.

De asemenea, EMA a aprobat o formulă gata de utilizare a vacc..inului Comi.rnaty. Diferența este aceea că această formulă nu necesită diluare înainte de administrare. Mai mult, poate fi depozitată la 2-8 grade Celsius pentru o perioadă de până la 10 săptămâni, față de vechea rețetă care cerea temperaturi mult mai scăzute.

Conform informațiilor, noua formulă va îmbunătăţi opţiunile de stocare, de transport şi logistice pentru distribuirea şi administrarea vaccin..ului, mai precizează EMA care și-a dat acordul într-un timp foarte scurt.

Vaccin..ul COVI.D-.19 dezvoltat de Pfi.zer şi BioNT.ech a fost unul din primele vacc..inuri care a fost aprobat pentru utilizarea în regim de urgenţă, iar analiştii se aşteaptă ca producătorul farmaceutic american să îşi majoreze vânzările cu câteva miliarde de dolari.

Un studiu publicat recent confirmă că două doze de vac..cin Pf.izer/BioN.Tech au o eficienţă de 90% împotriva riscurilor de spitalizare legate de Cov.id, inclusiv în inf.ecţiile cu varianta D.elta, dar că eficacitatea scade la jumătate după 6 luni.