Anunţul a fost făcut de Nelu Tătaru! Vin 2 valuri

Deși situația pan.demică actuala cu care se confruntă România nu este deloc una bună, ci din contră, secțiile A.T.I fiind pline de pacienți C.OV.ID-1.9, Nelu Tătaru iese public și face previziune sumbe despre viitorul țării, la capitolul sănătate. Oficialul spune că ne.vaccinar.ea ar putea face ca în România să mai apară încă două valuri ale pan.dem.iei, în fața cărora iar nu o să fim pregătiți.

Fostul ministru al Sănătății, invitat în cadrul unei emisiuni TV, pentru o discuția pe tema pan.de.miei de coro.na.virus, dar și a ceea ce se întâmplă în spitalele din țară, vizând astfel și numărul mic de persoane imunizate, mărturisește că sfârșitul valului patru sau apariția unui al nou val ține doar de decizia românilor. El menționează că doar dorința de imunizare este mai puternică decât inf.ecția cu viru.sul chinez.

”Cred că ar trebui să înțelegem că este un moment în care luăm o decizie – dacă această pa.nd.emie se termină sau vom trece un val patru cu foarte multe victime și vom aștepta un val cinci”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

Și pentru că la noi în țară această dorința de vac.cina.re este sortită eșecului, Nelu Tătaru pune acest aspect pe seama deciziei fiecărui român, dar și pe seama autorităților care, spune el, nu au provomat destul campania de v.accin.are, nu au informat populația când și cum trebuia, lucru care a făcut ca în fața valului patru al pand.emi.ei statul să fie nepregătit.

De asemenea, el mărturisește că dacă specialiștii nu vor insista să le explice oamenilor de ce este bun va.c.cinul, încă două valuri ale pa.ndem.iei nu sunt departe de a pune stăpânire pe România, căci, și atunci, ca și acum, conform declarațiilor sale, am fi luați tot pe nepregătite.

”La noi campania de promovare s-a oprit la un moment dat, am crezut că lumea a înțeles și va fi o aglomerație la va.ccin.are cum nu s-a văzut. N-a fost așa. Din punctul meu de vedere, nu am fost destul de insistenți pe o campanie de va.ccina.re, n-am fost destul de insistenți să spunem că pa.nde.mia nu s-a terminat. Cel puțin patru valuri există. O pa.nde.mie are un an jumătate-doi și ține 3-4 valuri. S-ar părea că noi vrem să facem o pa.nd.emie din 5-6 valuri. S-a terminat fiecare val în parte din care dacă n-am învățat câte ceva, să știm că n-o să fim pregătiți nici la următorul.

Trăim momentele în care n-am fost pregătiți nici de valul trei, nici de valul patru. Vă asigur că dacă noi nu conștientizăm acum, nu vom fi pregătiți nici de valul cinci”, a mai spus fostul ministru al Sănătății.

Astfel, cu o asemenea sumbră previziune, Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă și susține că România va învinge în lupta cu pa.nd.emia doar prin imunizare. Fapt care se poate face doar prin două metode: vac.cinare sau trecere prin bo.ală, altfel există un grad ridicat ca viru.sul să se răspândească în continuare în societate și să facă victime de toate vârstele.

”Urmează un val până vom fi toți imunizați, măcar 70%. Imunizarea se face prin va.cci.nare sau prin bo.ală. Majoritatea dintre noi am ales să facem prin bo.ală această imunizare. Avem o populație receptivă de 50%, să zicem, ne.vac.cinați și netrecuți prin bo.ală. Acea populație este pepiniera din care se nasc cazuri și cazurile grave”, a completat actualul consilier al premierului pe probleme de sănătate. scrie spynews.ro