Certificatul verde, obligatoriu peste tot!

Klaus Iohannis a anunţat că de luni vor fi noi restricţii pentru persoanele ne.vacci.nate, care vor avea accesul restricţionat la multe evenimente.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, după discuţia cu responsabil din domeniul sănătăţii şi cu premierul Florin Cîţu pe tema măsurilor de limitare a efectelor pan.demie.i, că s-a decis ca toţi elevii să intre în vacanţă două săptămâni, de luni şi că tot de luni masca va deveni obligatorie peste tot.

De asemenea, va fi restricţionată circulaţia noaptea, excepţie făcând cei vacc.ina.ţi. În timpul zilei, la majoritatea activităţilor, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Preşedintele a avertizat că cei ne.vacc.inaţi vor avea o sumedenie de rest.ricţii. ”Dacă vrem să se oprească pan.de.mia, singura soluţie e vac.ci.narea”, a subliniat Klaus Iohannis.

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a afirmat, marţi seară, că la întâlnirea de miercuri de la Cotroceni se aşteaptă măsuri de la specialişti, iar propunerile acestora vor fi implementate de către Guvern. ”Avem o uriaşă nevoie de valorizare a certificatului verde”, a afirmat Turcan, adăugând că, în instituţiile publice, certificatul verde trebuie să fie paşaport de acces la muncă.

În Europa, Italia şi Austria au impus deja obligativitatea certificatului verde inclusiv la serviciu, iar alte ţări, inlcusiv vecinii din Bulgariam l-au impus la intrarea în magazinele neesenţiale.