Ce se întâmplă la granițele României. Decizie fără precedent luată de Vladimir Putin

Luni de zile Vladimir Putin s-a lăudat că Rusia a reușit să țină sub control pan.demia de coro.navirus. Liderul de la Kremlin a bătut monedă și pe va.ccinul Sputnik, unul pe care Organizația Mondială a Sănătății încă nu l-a aprobat. Valul patru s-a dovedit însă unul înșelător și la fel ca toate țările din Estul Europei, Rusia a acuzat probleme serioase.

Atât de gravă a fost situația încât Vladimir Putin a dispus chiar și o săptămână de concediu plătit pentru toţi cetăţenii între 30 octombrie şi 7 noiembrie. Decizia a venit într-o tentativă disperată de a încerca limitarea cazurilor de CO.VID-19.

Vladimir Putin nu a ezitat o clipă și a făcut anunțul la o întâlnire televizată cu oficiali ai guvernului. Mai mult decât atât, liderul moscovit a ținut să precizeze că dacă este nevoie oamenii pot intra chiar mai repede în zilele libere.

“Bineînţeles, susţin propunerea de a declara perioada dintre 30 octombrie şi 7 noiembrie ca nelucrătoare. Vă rog, fiţi responsabili”, a transmis Putin tuturor celor care încă refuză va.ccinarea.

Între timp, autoritățile locale s-au pus la punct și au luat mai multe măsuri pentru a limita răspândirea coro.navirusului într-o țară în care situația devine încet, dar sigur una critică.

Până în acest moment, în Rusia au fost înregistrate peste 8 milioane de cazuri. Numai în ultimele 24 de ore s-au raportat, atenție, 35.454 de noi in.fectați. De la apariția CO.VID-19, 229 de mii de persoane și-au pierdut viața în această țară.

La fel se întâmplă și în Bulgaria acolo unde a fost înregistrat un nou record de îmbol.năviri cu CO.VID-19 în ultimele 24 de ore. Vorbim despre 6.813 persoane care au fost testate și au primit rezultate pozitive.

De remarcat că Bulgaria este țara care are cea mai mică rată de va.ccinare din întreaga Uniune Europeană. Peste 23 de mii de oameni și-au pierdut viața de la începutul pan.demiei în această țară.

Sistemul sanitar este aproape de co.laps. Sunt mai bine de șapte mii de oameni internați în unitățile medicale și doctorii spun că se apropie cu pași repezi de capătul puterilor.

Și bulgarii au optat pentru măsuri disperate pentru a stopa valul m.ortal de coro.navirus. Astfel, guvernul interimar de la Sofia a impus obligativitatea certificatului verde la intrarea în mai toate spațiile publice. „Dacă aceste măsuri nu funcționează, singura opțiune care ne mai rămâne este un lock.down complet și o oprire totală a economiei”, a spus Stoichi Katsarov, cel care se se ocupă de Sănătate.