Anunțul de care se tem toți! Creatorul Pfizer a spus adevărul!

Cuplul care conduce compania Biontech și a lansat pe piață primul va.ccin a.nti-CO.VID-19 a venit recent cu o serie de informații importante cu privire la va.ccinul Pfizer și la modul în care va evolua cor.onavirusul în perioada următoare.

Özlem Türeci și Ugur Sahin, din Germania, sunt fondatorii companiei medicale BioNTech. Cei doi formează un cuplu, sunt soț și soție. Aceștia sunt cei care au reușit să dezvolte primului va.ccin autorizat an.ti-CO.VID din lume, Pfizer.

Recent, au acceptat să dea un interviu publicației Deutsche Welle despre va.ccinul Pfizer, explicând cum funcționează tehnologia A.R.N și ce se va întâmpla în următorii ani cu coro.navirusul. Se pare că acesta va deveni „o viroză controlabilă”, cum este gripa. Astfel, pentru a o depăși, oameni trebuie să se imunizează o dată sau de două ori pe an.

Oameni de știință au recunoscut că pan.demia este departe de a se fi terminat, deoarece „vom avea de-a face cu vir.usul cu siguranță în anii următori”. În prezent se testează variante de va.ccin împotriva mutaților de coro.navirus, arată DeutscheWelle într-un interviu.

Întrebată „când se va termina pan.demia”, Özlem Türeci a explicat că mai sunt întrebări neclare în privința coro.navirusului și vom avea de a face cu el și în anii următori.

„Vom avea de-a face cu vi.rusul cu siguranță în anii următori, dar vom găsi și răspunsuri la chestiunile care sunt încă neclare. Viitorul va arăta, de exemplu, dacă vor apărea noi variante ale viru.sului, imune la vacc.inurile de până acum, și dacă vacci.nurile vor trebui adaptate. Vir.usul va căpăta în anii următori statutul deținut de viru.suri gripale, împotriva cărora unii oameni se vac.cinează o dată sau de două ori pe an, iar alții, nu. Corona va deveni o in.fecție virală controlabilă”, a explicat Özlem Türeci în interviul publicat joi.

De asemenea, soțul său, Ugur Sahin spune că în prezent se testează variante de va.ccin împotriva coro.navirusului și al mu.tațiilor sale.

„Un studiu pe marginea variantei sud-africane Beta este aproape finalizat, altul pentru varianta Delta este în curs, în principal pentru strângerea de date”, a spus omul de știință care a adăugat că nu există pe moment necesitatea de a modifica vac.cinul.

Directorul executiv al BioNTech a Ugur Sahin, a mai explicat că îi înțelege pe oamenii care se tem să se va.ccineze pentru că au impresia că va.ccinul a fost obținut printr-o tehnologie nouă căreia încă nu i se cunosc eventuale efecte adverse întârziate, însă are și un mesaj pentru ei.

Acesta a explicat că „fără va.ccinuri, societatea noastră nu ar fi atins gradul de dezvoltare din ziua de azi”, așa că riscul merită asumat. Mai mult, tehnologia folosită are ani întregi în spate.

„Vac.cinul nostru nu a apărut așa pur și simplu, ci se bazează pe o biomoleculă care se află în fiecare celulă din corpul nostru. Nu introducem nimic străin în organism și ne bazăm pe un cadru științific foarte solid, după ce s-a investit mai bine de 30 de ani în cercetarea aferentă. De aceea am putut dezvolta atât de rapid acest va.ccin”, a explicat acesta vorbind despre va.ccinul produs de compania sa.

Cercetătorii au vorbit și despre persoanele care nu vor să se vac.cineze. Aceștiau le-au făcut oamenilor o singură recomandare, aceea să nu se informeze dintr-o singură sursă, ci din mai multe, pentru a putea lua o decizie personală bună.

„Îi putem înțelege pe cei care văd lucrurile astfel și nu suntem deloc dezamăgiți. Noi pregătim și prezentăm în mod transparent informații. Cred că este bine că experții din domeniu sunt prezenți în mass-media. În acest fel, fiecare are posibilitatea de a înțelege ce se petrece”, a mai explicat Ugur Sahin.