Toți cei care au ales pentru Johnson&Johnson trebuie să știe! Nimeni nu are scăpare

Va.ccinul Johnson&Johnson este preferatul românilor în acest moment, datorită faptului că are doar o doză, ceea ce înseamnă obținerea mai rapidă a certificatului verde. Din păcate, totul se va schimba.

Românii preferă să se va.ccineze cu serul produs de Johnson&Johnson fiindcă are doar o doză și așa se obține certificatul verde mai repede, însă coordonatorul campaniei de va.ccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, va strica planurile românilor. Mai clar, acesta a anunțat astăzi că cei care s-au va.ccinat cu Johnson&Johnson au recomandare să facă rapeluil cu un va.ccin cu ARN mesager, cum ar fi Pfizer sau Moderna, însă vor putea să îl facă și cu serul de la JJ.

Valeriu Gheorghiță spune că rapelul este recomandat pentru cei va.ccinați cu Johnson&Johnson de cel puțin șase luni. Aceștia vor putea face doza suplimentară începând din 8 noiembrie, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

„În această săptămână, am decis, în baza recomandărilor şi studiilor ştiinţifice, că toate persoanele care au fost va.ccinate cu va.ccinul de la compania Johnson & Johnson vor avea recomandare de rapel după minim şase luni cu va.ccinuri pe bază de ARn mesager, fie de la Compania Biontech/Pfizer, fie de la Moderna. În cazul în care se optează pentru va.ccinul de la Moderna, doza va fi întreagă, echivalentul a 100 de micrograme”, a anunţat medicul militar.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că persoanele care au fost va.ccinate cu Johnson & Johnson vor putea opta la rapel şi pentru a face acelaşi tip de va.ccin, adică Johnson & Johnson.

„Prima recomandare foarte fermă este de a face un va.ccin pe bază de ARn mesager, dar se permite la opţiunea persoanei respective să se administreze doza de rapel cu acelaşi va.ccin de la Johnson & Johnson”, a explicat Gheorghiţă.

În ceea ce îi privește pe cei va.ccinați cu Moderna, Valeriu Gheorghiță spune că aceste persoane vor primi la rapel doar o jumătate de doză din acest va.ccin. Această recomandare intră în vigoare de luni, 1 noiembrie.

De la debutul campaniei de va.ccinare în România, numărul total al celor care s-au va.ccinat a ajuns la 6.171.523 cu schema completă. Până în prezent, 810.621 de persoane s-au vac.cinat cu doza a treia.