Anunțul momentului! S-a aflat, în sfârșit, adevărul!

Sezonul va.ccinării împotriva gripei a început deja în multe state. Aceste va.ccinuri nu ne protejează doar împotriva gripei, așa cum am crede. Prin scăderea unor riscuri majore și a severității b.olii, va.ccinul antigripal poate diminua și cu 30% riscul unui at.ac de cord, scriu medicii Megan Berman și Richard Rupp într-un articol de pe site-ul Galvnews.

Deși aspirina este medicamentul cel mai folosit de oamenii care doresc să prevină afecțiuni cardiace sau un AVC, puțini știu că au la dispoziție un va.ccin care previne at.acurile de cord și accidentele vasculare cerebrale. Este vorba de un ser disponibil de ani de zile: va.ccinul antigripal.

Aproape jumătate dintre americani suferă de b.oli de inimă și prezintă un risc crescut de accident vascular cerebral. B.oala cardiovasculară rămâne principala cauză de d.eces. Mulți adulți iau doze mici de aspirină, în speranța că așa vor preveni un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Soluția cea mai indicată ar fi însă un va.ccin antigripal.

S-a dovedit că gripa sprorește foarte mult riscul unui ata.c de cord. Cercetătorii au testat aproape 150.000 de persoane cu b.oli respiratorii și au descoperit că cei cu gripă aveau șase ori mai multe șanse de a suferi un a.tac de cord. Infecțiile declanșează un răspuns inflamator care ajută la combaterea b.olii, dar pot provoca alte probleme.

De exemplu, trombocitele devin mai lipicioase și formează ch.eaguri care blochează fluxul sanguin. Blocarea fluxului de sânge către inimă sau creier provoacă un at.ac de cord sau un accident vascular cerebral, potrivit Galvnews.com.

Gripa poate duce, de asemenea, la pneumonie, prin deteriorarea plămânilor. Pneumonia pune o presiune suplimentară asupra corpului, în special a inimii, agravând orice b.oală cardiacă preexistentă.

Vac.cinul antigripal, prin scăderea riscului și a severității bolii, poate diminua și cu 30% riscul unui a.tac de cord.

V.accinul poate fi chiar mai bun decât măsurile preventive cunoscute, cum ar fi medicamentele pentru scăderea colesterolului. Și chiar mai eficient cu 36% față de medicamentele pentru tensiunea arterială. V.accinul antigripal este și mai benefic în cazul adulțior în vârstă.

V.accinul antigripal conceput pentru vârstnici reduce cu 90 la sută spitalizările provocate de at.acuri de cord și accident vascular cerebral.

Dacă doriți să vă reduceți șansele de a face un at.ac de cord sau un accident vascular cerebral, dormiți mult, faceți exerciții fizice, mâncați echilibrat, nu mai fumați și nu evitați va.ccinul anual antigripal, recomandă cei doi medici.