Atenție mare! Adevărul despre PARACETAMOL: Are efecte adverse GRAVE

Medicul Radu Țincu face o comparație în Paracetamol, medicament folosit de mulți români, și va.ccinul anti-CO.VID-19 puctând faptul că cel dintâi are efecte adverse mai grave.

Medicul a explicat într-o intervenție la un post TV faptul că de multe ori românii iau Paracetamol fără să mai citească prospectul medicamentului deoarece a devenit un „tratament” uzual.

„În primul rând, paracetamolul este deja un medicament uzual pe care îl folosim cu toții fără să mai citim prospectul. Putem discuta de foarte multe alte medicamente pe care le folosim în mod uzual, care se eliberează fără prescripție medicală și care au prospecte extrem de lungi. Dacă ar fi să citim efectele adverse sau contraindicațiile, cu siguranță ne-am gândi de două ori înainte să luăm un astfel de medicament”, a declarat Radu Țincu.

„Pe de altă parte, în ceea ce privește va.ccinul împotriva coron.avirusului, există aceste teorii ale conspirației care au fost mult timp vehiculate și amplificate, și pe baza lor, cu atât mai mult neîncrederea populației este mai mare. Însă, ceea ce știm despre acest va.ccin, știm că el a fost evaluat în studiile clinice pe zeci de mii de persoane, dar iată că am trecut și de această fază a evaluărilor din studiile clinice și am ajuns la va.ccinarea a milioane de oameni. Sunt foarte mulți oameni care se va.ccinează de la o zi la alta, fără a fi raportate reacții adverse importante”, a adăugat explicat medicul.

Paracetamolul, unul dintre cele mai consumate medicamente de către români
Cele mai vândute medicamente fără prescripție medicală sunt aspirina și paracetamolul. Iar farmaciștii noștri se declară și ei îngrijorați de obiceiul românilor de a se trata după ureche. Medicația la proprie inițiativă este dăunătoare și poate face mai mult rău decât bine, atrag atenția specialiștii!

Profesor de Farmacologie la UMF București, Cornel Chiriță explică: „A fost o consecință a liberalizării accesului la medicamentele OTC. Paracetamolul este cunoscut că are are reacții adverse la nivel hepatic dacă e administrat mai mult de 4 grame pe zi, cinci zile consecutiv. Ibuprofenul necesită precauții foarte mari, chiar contraindicații în patologii cu risc hem.oragic crescut, ul.cer, putând provoca hem.oragie intestinală fatală”.

În Franța, Paracetamolul nu mai poate fi cumpărat fără rețetă.