Autoritățile au decis! Raed Arafat a făcut anunțul: „Am luat măsurile”

Raed Arafat, șeful DSU, a răspuns la întrebarea pe care o au majoritatea românilor: va fi sau nu cazul ca România să intre în carantină? Iată ce declarații a făcut șeful Departamentului pentru Situații de Urgență în acest sens.

Raed Arafat, șeful DSU, a oferit informații cetățenilor care se întreabă dacă vom avea parte de o carantină totală pentru întreg teritoriul României.

Carantină în România? În ce condiții poate fi impus un lockdown
Alexandru Rafila a declarat ieri că ar exista posibilitatea impunerii unui lockdown la nivel național din cauza evoluției pan.demiei de CO.VID-19.

Alexandru Rafila a subliniat faptul că este nevoie de o reducere a activităţilor în care să se implice și cetățenii României.

Pentru moment, Raed Arafat nu crede că este necesar un lockdown, pentru că există deja o serie de măsuri menite să micșoreze numărul inf.ectărilor cu CO.VID-19.

„Nu este un scenariu care s-a luat în acest moment în discuţie. Am luat măsurile pe care le avem acum, care sunt destul de serioase dacă se aplică şi vedem că totuşi am ajuns la un platou, să vedem dacă ţine şi dacă începe să coboare şi care este situaţia, dar carantinare totală în care să stea toată lumea, să închidem toată economia, nu s-a luat în discuţie, adică nu s-a luat în considerare să se facă la acest moment”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: „ Dacă s-a stabilit o regulă, să respectăm regula respectivă”
Raed Arafat a precizat că este necesar ca toate persoanele, fie că sunt fizice sau juridice, să respecte noile măsuri restrictive.

„Vedem că creşterea este încetinită, este oprită, avem platoul, să vedem ce înseamnă, dacă va fi scădere, dacă va rămâne un platou pentru o perioadă mai lungă la 12, 13, 14 mii de cazuri pentru că impactul acestor cazuri este destul de serios pe terapie intensivă, dar totul depinde de respectarea regulilor.

Ieri, când un anumit lanţ de magazine a ieşit cu anunţul că toată lumea intră la noi nediscriminatoriu, imediat s-a luat act de acest anunţ şi chiar s-a trimis şi control şi tot ca să înţeleagă toată lumea că nu ne jucăm.

Dacă s-a stabilit o regulă, să respectăm regula respectivă.

Regulile nu sunt făcute pentru toţi, dar sunt reguli necesare temporar pentru a trece prin situaţia în care suntem. (…) Nu vom limita numărul cazurilor la zero, nicio ţară nu a reuşit, dar s-a reuşit reducerea impactului pe sectorul sanitar şi reducerea gravităţii la cei care se inf.ectează, dacă sunt va.ccinaţi ceea ce înseamnă că pot convieţui cu acest v.irus dacă nu apar alte tulpini care să reziste la v.accin”, a explicat Raed Arafat.