Cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2022. Anunțul momentului de la Raluca Turcan, e oficial

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a anunțat cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2022. Vestea este una îmbucurătoare pentru românii care încasează venituri lunare de la stat. Se pare că o majorare este pregătită pentru începutul anului viitor, iar oficialul român a transmis care este procentul cu care urmează să crească pensiile din 2022.

Raluca Turcan a anunțat cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2022
O veste bună a fost anunțată recent de către ministrul interimar Raluca Turcan, care a transmis cu cât vor crește pensiile, de la 1 ianuarie 2022. Se pare că veniturile românilor urmează să fie majorate de anul viitor, conform anunțului. Iar creșterea va fi de cel puțin șapte procente, susține Raluca Turcan. Totodată, începând de la aceeași dată pensiile românilor urmează să fie indexate, o veste la fel de importantă pentru pensionari.

Cel mai important lucru este că de la 1 ianuarie 2022 pensiile din România vor fi indexate. Pensiile cresc anul viitor cu cel puțin șapte procente, a spus Raluca Turcan, pentru România TV.

Ministrul Muncii afirma, încă de la sfârșitul lunii trecute, că sistemul de pensii, salarizarea din sectorul public și asistență socială au fost afectate profund în ultimii 30 de ani, însă nu a oferit măsuri clare pentru creșterea veniturilor pensionarilor din România. Ulterior, Raluca Turcan a afirmat că este nevoie ca Guvernul să atragă mai multe investiții, să crească ocuparea locurilor de muncă și să există locuri de muncă mai bine plătite pentru a putea fi reformat sistemul de pensii și cel de asistență socială.

Sistemul de pensii, salarizarea în sectorul public și asistența socială sunt domenii care au avut profund de suferit în ultimii 30 de ani, iar pentru a oferi soluții credibile de reformă a acestor trei sisteme avem nevoie să atragem investiții, să creștem ocuparea și să avem locuri de muncă mai bine plătite. La nivel național, avem astăzi 120.000 noi locuri de muncă de la începutul anului și până acum, iar în județul Brăila s-au înregistrat, în aceeași perioadă, 175 noi angajatori și 800 de noi locuri de muncă.

Pe de altă parte, în acest județ numărul pensionarilor îl depășește cu 20.000 pe cel al persoanelor active, ceea ce arată probleme de sustenabilitate și deficit atât în forța de muncă pe care o găsesc angajatorii, cât și în locurile de muncă pe care le pot crea. Există însă perspective de dezvoltare și, din acest punct de vedere, o politică locală de deschidere către investiții este vitală, a scris Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.