Raed Arafat: „Este unica soluție! Măsurile pe care le avem acum sunt destul de serioase dacă se aplică”

Șeful DSU a făcut noi declarații în ceea ce privește impunerea cara.ntinei în România. Potrivit ultimelor date ale Grupului de Comunicare Strategică, Arafat a precizat că reprezentanții statului nu au luat în calcul impunerea acestei măsuri în viitorul apropiat.

Totodată, Arafat a subliniat că momentan specialiștii vor să vadă cât de eficiente sunt măsurile care sunt deja în vigoare, pentru că, în ultimele zile, numărul de inf.ectări cu S.ARS-C.oV-2 a stagnat.

Astfel, autoritățile nu iau în calcul, deocamdată, carantina totală în România. Șeful DSU a mai precizat că acest subiect este posibil să nu fie atins nici în viitor, dacă populația se conformează și respectă măsurile deja în vigoare, pentru a stopa răspândirea vir.usului.

Totuși, acesta a mai spus că măsurile actuale sunt temporare, astfel nu există o granție că vi.rusul va fi limitat pentru o perioadă îndelungată.

„Nu este un scenariu pe care să îl luăm în calcul în acest moment. Ştiţi că am luat măsurile pe care le avem acum, care sunt destul de serioase dacă se aplică, şi vedem că totuşi am ajuns la un platou.

Să vedem dacă ţine şi dacă începe să coboare şi care este situaţia. Dar carantinarea totală, în care să stea toată lumea, să închidem toată economia, nu s-a luat în discuţie, adică nu s-a luat în considerare să se facă la acest moment.

S-a preferat crearea unor posibilităţi de a permite unele activităţi persoanelor protejate şi în care riscul să facă o formă gravă a b.olii este mai mic, riscul să transmită este mai mic. Bineînţeles, aici sunt şi persoane care nu mai au acces la anumite activităţi temporar. Este adevărat că este o chestiune temporară. Asta este măsura care s-a ales faţă de a avea o măsură radicală naţională, în care toată lumea să stea acasă şi să nu iasă nimeni decât pentru unul sau două-trei motive care sunt permise.”, a declarat Arafat.

Secretarul de stat a transmis că autoritățile așteaptă să vadă rezultatele pe termen lung ale măsurilor implementate, pentru că secțiile ATI sunt încă pline.