Noi dezvăluiri făcute de impresarul lui Petrică Mîţu Stoian. Ce a făcut artistul după primul tratament

Iubitorii muzicii populare românești au primit cu tristețe vestea pierderii lui Petrică Mîțu Stoian. Cântărețul, care trecuse peste C.ovid-19, se confrunta cu unele probleme în urma bolii și de aceea făcea o procedură de recuperare. Petrică Mîțu Stoian urma un tratament în camera hiperbarică, despre care impresarul acestuia a povestit în urma mo.rții artistului. Acesta a explicat cum se simțea cântărețul după procedură.

Cum se simțea Petrică Mîțu Stoian după primul tratament în camera hiperbarică
Este doliu în muzica populară din România, după ce interpretul Petrică Mîțu Stoian a m.urit, sâmbătă seara, la spitalul din Reșița, în urma unui stop cardiorespirator. Artistul fusese infectat cu coro.navirus în urmă cu o lună și apelase la o clinică privată pentru recuperare. Impresarul cântărețului a vorbit despre primul tratament pe care Petrică Mîțu Stoian l-a făcut în camera hiperbarică.

Artistul de 61 de ani alesese să urmeze o procedură de recuperare în Caraș-Severin, după vindecarea de C.ovid, și fusese în urmă cu numai două zile la clinică pentru a rezolva sechelele pulmonare cu care se confrunta în urma Co.vid-19.

După amiaza a făcut acea procedură de cameră hiperbarică, care a durat două ore jumătate. După ședința respectivă, la vreun sfert de oră m-a sunat, se simțea excelent și zice că ‘Mă culc, că mi-e somn, a povestit Doru Gusman, impresarul artistului

Starea cântărețului s-a agravat rapid, iar sâmbătă dimineață Petrică Mîțu Stoian ajungea de urgență la spitalul din Reșița, cu diagnosticul de „stare septică”, fiind necesară internarea la ATI. Potrivit directorului unității medicale, pacientul ar fi suferit și de alte afecțiuni medicale. Din păcate, în jurul orei 19:00, interpretul a încetat din viață, după ce inima sa a încetat să mai bată, în ciuda eforturilor medicilor.

M-a sunat un nepot de-al lui să-mi spună că l-au luat cu salvarea și este în spital în stare gravă, a mai povestit impresarul.

Deși specialiștii recomandă tratamentul în camera hiperbară pentru recuperarea post-C.ovid, este posibil ca în cazul lui Petrică Mîțu Stoian să nu fi fost o alegere inspirată. Potrivit Niculinei Stoican, o apropiată a artistului, această procedură ar fi putut să îi agraveze condiția medicală, mai cu seamă că interpretul suferea de probleme cardiace.

Sunt goală. În mintea și sufletul meu e un mare vid, un mare gol. Nu am cuvinte, nu îmi găsesc cuvintele. Toată după-amiaza am stat de vorbă cu sora lui. Fiind la spital spera până în ultima clipă că totul va fi bine.

Avea probleme cu inima și acest tratament se pare că i-a declanșat ceva sau i-a agravat probleme cu inima pe care le avea. Nu știu din ce motive s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Avea și probleme cu coagularea sâ.ngelui.

El a fost la filmări, era foarte bine, era foarte bine. Eu am stat toata ziua pe telefon cu sora lui. Primisem telefon de la București, au fost oameni interesați de ce se întâmplă cu el.

Au venit cu sprijinul pentru transport pentru un elicopter care să-l ia mâine dimineață și să-l aducă la București, dar nu a mai rezistat. Nu-mi revin. Doamne-ajută tuturor!, a spus Niculina Stoican pentru WOWbiz.