Ce spune Dr. Voichiţa Lăzureanu despre terapia cu oxigen

M.oartea artistului a fost analizată de un specialist în domeniu. Medicul Voichiţa Lăzureanu de la spitalul Victor Babeş din Timişoara a vorbit despre motivele care ar fi putut duce la d.ecesul artistului.

Petrică Mîţu Stoian s-a îmbolnăvit de C.ovid-19, iar el se afla la Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Reșița în momentul în care s-a stins din viață.

Conform surselor medicale, acesta se vindecase de cor.onavirus, dar avea bronhopneumonie post C.OVID şi o stare septică.

Plămânii artistului ar fi fost foarte afectați, iar lui i-au apărut niște bule de oxigen pe aceste organe, care s-au văzut după ce a fost supus unor investigații mai amănunțite.

Potrivit medicilor, nu este exclusă teoria conform căreia plămânii lui Petrică Mîţu Stoian să fi fost afectați de terapia hiperbară, mai precis de „forțarea de oxigen”.

Ar putea fi mai multe cauze care au dus la moartea lui Petrică Mîţu Stoian, iar sora acestuia chiar a cerut să se efectueze o necropsie pentru a afla care a fost, de fapt, cauza d.ecesului acestuia.

Medicul Voichiţa Lăzureanu a precizat, la Antena 3, că terapia cu oxigen nu este făcută în spital, iar una dintre contraindicațiile pentru acest tratament ar fi infecțiile.

Mai ales dacă este vorba despre o infecție pulmonară, aceasta poate afecta grav starea pacientului, deoarece se consumă mai mult oxigen decât este necesar și poate fi vorba chiar de o supradoză.

„Această terapie cu oxigen, sau terapie hiperbară, noi nu o efectuam în spital. Nu cred că tratamentul anticoagulant a avut vreun fel de influență asupra acestui tip de tratament.

Ca şi contraindicație din ceea ce am citit despre camerele hiperbare, intră şi infecțiile, adică sindromul febril pentru că nu ști ce ascunde şi poate fi şi o infecţie pulmonară şi atunci nu este bine să se vină cu oxigen în plus.

Poate să intervină acest pneumomediastin şi spontan şi tusea poate să fie incriminată în apariţia acestor bule de oxigen în spaţiul dintre plămâni. Rămâne de văzut. Șocul septic este dat de o infecţie şi nu numai”, a spus medicul.