OMS trage semnalul de alarmă: se întâmplă în 2022 şi e grav!

Organizația Mondială a Sănătății a transmis o nouă avertizare privind lipsa de seringi ce e posibilă să apară în 2022, în cazul în care producția de seringi nu e similară cu cea a va.ccinurilor anti-C.OVID, conform AFP.

Conform datelor oferite de către OMS, aceasta a recomandat țărilor să-și crească capacitatea de producție a seringilor, iar eforturile de producție au început deja să fie puse în aplicare. „Dacă putem cu siguranţă să creştem capacitatea, trebuie să ştim cu cât şi când”, a precizat Lisa hedman, consilieră principală la OMS.

La nivel mondial, au fost administrate 7,25 de miliarde de doze de va.ccin anti-CO.VID-19, reprezentând dublu față de numărul de vac.cinări ce se efectuează în fiecare an.

Conform Lisei Hedman, o lipsă a seringilor ar putea duce la o întârziere a vac.cinurilor de rutină, iar acest aspect important poate avea efecte negative asupra sănătății publice, în cazul în care noua generație nu se poate va.ccina împotriva „bolilor copilăriei”. Această lipsă a seringilor poate conduce la o reutilizare a acelor, lucru nerecomandat, deoarece acestea sunt de unică folosință.

„Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pa.ndemie, iar epid.emiile sunt un fapt al vieții… Pande.mia a scos în lumină legăturile int.ime dintre sănătatea oamenilor, animale și planetă… Orice eforturi de îmbunătățire a sănătății umane sunt cond.amnate dacă nu abordează interfața critică dintre oameni și animale, și amenințarea existențială a schimbărilor climatice, care face ca pământul nostru să fie mai puțin locuibil”, a spus directorul OMS