Câți bani lua Benone Sinulescu pe lună de la statul român. Suma pare ireală pentru un astfel de artist

Decorat de două ori, cu 26 de albume scoase pe piață și un public care îl adora nu doar pentru talentul său ci și pentru bucuria cu care trăia fiecare moment, artistul a mu.rit joi, 18 noiembrie, la vârsta de 84 de ani. După jumătate de secol de muncă neîntreruptă, aceasta este suma pe care Benone Sinulescu o primea pe lună de la statul român.

Povestea lui „Nea Beni”, cum a ajuns să fie cunoscut și îndrăgit de publicul din România, a început pe 24 mai 1937. Născut într-o familie muncitoare, și-a descoperit pasiunea și talentul muzical de la o vârstă fragedă, moștenite, se pare, de la tatăl său.

După ce a terminat școala elementară în Siriu, Benone Sinulescu a devenit nu doar solistul școlii din Pleșcoi ci și dirijorul corului. La 12 sau 13 ani, știa pe de rost melodii cântate de Maria Tănase, Ioana Radu, Maria Lătărețu și Ion Luican.

Nu s-a lăsat descurajat niciodată de eșec. Chiar dacă a ratat prima admitere la Școala Specială, perseverența l-a ajutat să nu își abandoneze visul. A intrat cu brio la a doua încercare. Avea doar 18 ani când înregistra melodiile „Străina mamei, străină”, „La Lenuța sub cerdac” și „În munții Buzăului”. Cu ansamblul „Ciocârlia” reputația sa a ajuns la un alt nivel. Au început și concertele, atât în țară, cât și în străinătate. La un moment dat, a colaborat cu orchestra „Barbu Lăutaru” a Filarmonicii de Stat „George Enescu”, în cadrul căruia a făcut un dialog muzical cu Irina Loghin.

A cântat pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceaușescu, Leonid Brejnev, Nikita Sergheevici Hrușciov și alții. A fost invitat chiar și în Coreea comunistă, la aniversarea de 80 de ani a fostului președinte Kim Ir Sen. Benone Sinulescu a interpretat atunci și o melodie în coreeană pentru mama dictatorului.

O jumătate de secol pe scenă, în fața publicului care l-a adorat. După aproape cincizeci de ani de activitate neîntreruptă, a venit momentul pensionării. Doar că reputația și cariera uriașă nu i-au adus un venit pe măsură. Așa cum se întâmplă, de fapt, în cazul celor mai mulți artiști.

Câți bani lua Benone Sinulescu pe lună de la statul român? Regretatul interpret primea o pensie de aproximativ 1.600 de lei la care se adăuga indemnizația de merit în valoare de 1.100 de lei. În total, 2.700 de lei lunar.

„Nu am nevoie de nimic, pe el înapoi nimeni nu îl mai întoarce!”
Distrusă de moa.rtea artistului, soția lui Benone Sinulescu a vorbit în exclusivitate cu reporterii Impact.ro și a spus exact ce se va întâmpla cu trupul artistului acum.

„Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza C.ovid-19. A murit astăzi, la orele 14.30, îl ducem la o casă m.ortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica, îl vom înmo.rmânta la Eternitatea.

El este în casă acum, în pat, așteptăm firma mort.uară să vină, sunt distrusă de durere. Nu am nevoie de nimic, pe el înapoi nimeni nu îl mai întoarce!”, ne-a declarat soția lui Benone Sinulescu.