Ce pensie încasează Florin Piersic acum, la 85 de ani

Florin Piersic este unul dintre cei mai renumiți și longevivi actori din lumea teatrului românesc. Maestrul are 85 de ani, dar nu încetează să concerteze și să se implice în diferite proiecte.

Florin Piersic nu își permite să nu lucreze
Se pare că pandemia nu l-a lovit. Actorul este așteptat în mai multe orașe și țări, unde susține spectacole și se bucură de atenția publicului.

Artistul a fost plecat, recent, în Belgia, unde a prezentat spectacolul „Străini în noapte”, regizat de regretatul Radu Beligan.

„Urmează pentru mine o perioadă agitată, pentru că, în luna decembrie, voi merge în Dubai, la invitația lui Dan Negru, vom filma emisiunea de Crăciun, care deja a devenit tradițională. De această dată, voi pregăti telespectatorilor o surpriză și voi comenta fotografiile pe care le-am făcut, de-a lungul anilor, în timpul călătoriilor petrecute în străinătate”, a explicat Florin Piersic pentru fanatik.ro.

Câți bani primește de la statul român
E foarte greu de crezut, dar veniturile actorului sunt destul de modeste. Statul român îi acordă o pensie de 2.000 de lei. La aceasta sumă se mai adaugă o indemnizație lunară de la Uniunea Teatrală din România, în valoare de 2.700 de lei.

Vedeta spune că nu are timp liber și nu stă mult timp acasă. Florin Piersic recunoaște că deplasările peste hotare sunt obositoare, dar îi aduc multă satisfacție.

„Mă voi întoarce la Bruxelles, după doi ani de la ultimul recital pe care l-am susținut, în fața românilor de acolo. În ciuda problemelor cauzate de pandemie, mi-a dat telefon domnul Ciprian, organizatorul evenimentului, care mi-a spus că nu poate amâna spectacolul, pentru că toată lumea s-a bucurat că vin să joc acolo. Sunt fericit că oamenii mă iubesc, în continuare, așa cum vă iubesc și eu pe voi toți, iar emisiunea pe care v-o pregătesc de Crăciun va sta și ea, mărturie”, spunea Florin Piersic pentru fanatik.ro.