O nouă amenințare pentru România! A apărut o nouă tulpină

Octavian Jurma a făcut un avertisment îngrijorător pentru români. Ce a dezvăluit epidemiologul?

Octavian Jurma a dezvăluit că potrivit ultimelor studii, în România, în 20% dintre cazurile de infectări cu CO.VID-19 nu se mai regăseşte tulpina Delta, ci alte variante ale acesteia. Epidemiologul consideră că această nouă tulpină apărută în România poate produce un alt val al pan.demiei.

Ultimele studii, realizate la nivel naţional pe probele recoltate recent de la bolnavii de CO.VID, arată că în 20% dintre cazuri nu se regăseşte tulpina Delta, ci variante ale acesteia, care pot duce valul cinci al pand.emiei în România.

„Pentru prima dată, săptămâna trecută vedem că secvenţierile nu sunt sută la sută cu tulpina ancestrală Delta, ca să-i spunem aşa, ci 20 la sută sunt variante care sunt în categoria Delta plus. Deci deja, pand.emia şi ea se pregăteşte să ne ofere noua tulpină, care va constitui, probabil valul cinci”, a declarat sâmbătă, Octavian Jurma, la Digi24.

Expertul susţine că acest aspect destul de „ periculos ”, a fost ”complet trecut cu vederea”.

„Această relaxare este foarte importantă şi toţi ne-o dorim, dar trebuie subliniat că noi trebuie să ne relaxăm în siguranţă şi să încercăm să revenim la această normalitate care a dispărut”, spune Octavian Jurma.

Epidemiologul consideră că România trebuie să intre „în rândul ţărilor care fac managementul complet şi permanent al pand.emiei, pentru că este o certitudine statistică că acest COVI.D este cu noi pentru o perioadă lungă”.