Celine Dion a ajuns la 40 de kilograme. Boala de care suferă

Veștile despre Celine Dion sunt din ce în ce mai îngrijorătoare. Celebra cântăreață canadiană a ajuns să cântărească numai 40 de kilograme.

Fanii sunt tot mai îngrijorați pentru starea îndrăgitei artiste, care e schimbată total de când soțul ei, René Angélil, s-a stins din viață.

Celine și-a anuțat amânarea turneului din Las Vegas, acuzând probleme de sănătate. Potrivit revistei americane `National Enquirer”, starea ei este din ce în ce mai îngrijorătoare, după ce a pierdut foarte mult în greutate. Artista slăbește văzând cu ochii și a ajuns să cântărească doar 40 de kilograme.

Prieteni apropiați ai artistei au declarat că diva s-a pregătit intens pentru turneul din Las Vegas și pentru că voia să arate cât mai bine, a exagerat cu dietele și antrenamentele și de aici starea ei s-a înrăutățit, ducând la un colaps catrastrofic.

„Dieta ei era groaznică. Se antrena șapte din din șapte și avea ore interminabile de balet”, a mai spus un prieten.

„Malnutriția și deshidratare pot declanșa spame musculare”, a declarat un medic pentru National Enquirer.

În plus, acesta susține că probabil Celine va avea nevoie de minim trei luni sau chiar mai mult pentru a se recupera și pentru a scăpa de spasmele severe. De altfel, va fi necesar să facă o schimbare serioasă și în alimentație.

De multe ori, Celine spunea că genetica joacă un rol important pentru felul în care arată, iar publicațiile de peste Ocena scriu că aceasta suferă și de degenerescență musculară, oboală rară ereditară, caracterizată prin deteriorarea progresivă a mușchilor corpului.

O rudă a artistei a făcut recent declarații neașteptate, precizând că durerile de la spasme sunt atât de mari încât Celine nici nu mai poate merge sau nu se mai poate da jos din pat.

„Nu poate merge. Suferă de dureri ale gambelor și ale picioarelor care o paralizează. Este foarte slăbită și a slăbit mult. O boală care ar putea necesita o convalescență îndelungată, dacă lucrurile nu se îmbunătățesc, ar putea fi necesar să se oprească pentru câteva luni, sau chiar un an. Pentru că simptomele sale sunt mai îngrijorătoare decât era prevăzut”, a declarat recent unul din membrii familiei artistei pentru revista „Here”.

Ce este degenerescența musculară?

Degenerescența musculară este o boală gentică ce poate apărea în orice moment al vieții sau la orice vârstă, în copilărie sau mult mai târziu. În general, boala se caracterizează prin slăbirea progresivă a mușchilor corpului. Aceștia se atrofiază încetul cu încetul pierzându-și astfel volumul și forța, ducând astfel la absența totală a mișcărilor spontane ale mușchilor picioarelor și brațelor, ceea ce duce inevitabil la incapacitatea de deplasare. Există peste 150 de tipuri de boli musculare degenerative care au funcții diferite; totuși, aproape toate încep cu aceleași simptome ușoare, care, dacă nu sunt detectate, se agravează în timp, scrie sympa-com. Pot fi afectați și alți mușchi, cum ar fi inima, rezultând complicații cardiace sau respiratorii. La vârstnici apar tulburări oculare, cum ar fi cataracta.

Cântăreața canadiană Celine Dion, renumită la nivel mondial, și-a amânat repetițiile la noua serie de concerte, numită „Céline”, la Resorts World Las Vegas. Show-urile din 5 – 20 noiembrie 2021 şi 19 ianuarie – 5 februarie 2022 ar urma să fie reprogramate.

„Echipa mea şi cu mine am lucrat la acest nou spectacol timp de opt luni iar faptul că nu voi putea avea premiera în noiembrie mă întristează mai mult decât o pot spune”, a declarat Celine Dion.

Claudette Dion, sora lui Celine Dion, a încercat să-i liniștească pe fani, după ce aceștia s-au întrebat dacă o vor mai vedea pe scenă vreodată, motiv pentru care ea a dezvăluit că artista s-a mutat într-o casă nouă, în partea de Vest a Las Vegasului.

„Locuiește într-o casă nouă care a fost construită pentru ea. Celine vrea să fie cât mai aproape de locurile unde își desfășoară activitățile băieții ei. Casa este foarte aproape de școli private bune, pe care le-a căutat pentru băieții ei cei mici”, a declarat Claudette Dione, scrie libertateapentrufemei.