S-a aflat! Bill Gates a făcut anunțul așteptat de întreaga planetă

Cea mai așteptată informație despre C.OVID a fost dezvăluită. Bill Gates a anunțat când va lua sfârșit pande.mia de corona.virus. Fondatorul Microsoft spune că, în opinia lui, rata deceselor și a infecțiilor COV.ID-19 ar putea scădea sub nivelul gripei sezoniere.

Fondatorul Microsoft a dezvăluit marți, într-un interviu pentru Bloomberg, că ratele de infectare și de dec.es vor ajunge la un nivel similar cu gripa, până la mijlocul lui 2022, în cazul în care nu va apărea o nouă variantă agresivă a SA.RS-Co.V-2.

„Vaccinurile sunt o veste bună, iar problemele de aprovizionare vor fi rezolvate în mare parte după jumătatea anului următor, așa că vom fi limitați doar de logistică și de cerere”, a adăugat miliardarul.

Pfizer a anunțat în această săptămână că a semnat un acord prin care mai multe companii vor putea produce pastila sa anti-CO.VID, odată ce va fi aprobată, pentru a facilita accesul populațiilor din zonele sărace la tratament. Medicamentul ar reduce cu 90% dec.esele de COVI.D, iar experții sunt de părere că acordul semnat de gigantul farmaceutic va grăbi finalul pand.emiei.

Fundaţia Bill şi Melinda Gates a anunţat că alocă 120 de milioane de dolari pentru a facilita accesul la o pastilă anti-COV.ID-19.

Laboratorul american Merck a dezvoltat un medicament, Molnupiravir, care reduce foarte mult riscul de spitalizare şi de de.ces atunci când este administrat în primele zile după infectarea cu noul corona.virus.

Acest tratament bazat pe comprimate, prin urmare uşor de administrat, oferă o alternativă mult aşteptată la vaccinuri, în special pentru ţările care întâmpină dificultăţi în achiziţionarea de seruri anti-CO.VID-19. Autorizarea sa este în prezent în curs de evaluare de către Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA).

Unii producători de medicamente generice au declarat că „pot produce cu uşurinţă 10 milioane de tratamente pe lună, însă problema este că nu vor face, probabil, acest lucru până când nu vor vedea care este cererea şi cine va plăti”, a spus preşedintele diviziei de sănătate globală din cadrul fundaţiei Trevor, scrie kanald.ro