Veste buna pentru romani! Se dau bani de la 1 ianuarie. Ce salarii vor cunoaste o crestere importanta

Salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2022, iar unii bugetari vor primi sporuri de performanță. De asemenea, se urmărește un sistem de salarizare unitar și echitabil în sectorul public, iar complexitatea muncii va fi analizată. Salariu minim brut va crește la valoarea de 2.550 lei.

Programul de Guvernare a luat decizia de a crește salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2022, iar unii bugetari vor primi și sporuri de performanță. Obiectivele principale sunt instruirea unui sistem de stimulare a performanței și eliminarea discrepanțelor salariale din sistemul bugetar.

De asemenea, se urmărește un sistem de salarizare unitar și echitabil în sectorul public, iar complexitatea muncii va fi analizată. Bugetarilor le va fi acordat un spor de performanță lunar, dar doar dacă obțin rezultate deosebite în activitatea instituției sau sistemului din care fac parte ori au avut un volum activitate care depășește volumul standard.

Vor fi analizate acțiuni specifice precum valorificarea rezultatelor în scopul îmbunătățirii serviciilor din domeniul public și realizarea unor evaluări a impactului legislației privind salarizarea bugetarilor. Salariu minim brut va crește la valoarea de 2.550 lei, iar limita duratei de aplicare este de maxim 24 de luni pentru persoana angajată.

Alte măsuri adoptate sunt constituite de modificarea Codului Muncii prin noile schimbări în contextul transformării și digitalizării relațiilor de muncă, clarificarea legislației cu privire la telemunca și munca de la domiciliu pentru dreptul de deconectare. De asemenea, aceste măsuri iau în calcul securitatea și sănătatea în muncă.