Ministrul Educației tocmai a făcut anunțul. Decizia care îi revoltă pe părinți

Vești importante pentru elevii din România. Începând din 2 decembrie, începe testarea în școli, odată cu revenirea elevilor la ore, după minivacanța de 1 decembrie. Testarea periodică cu teste rapide va fi realizată în prima și a patra zi din săptămână.

Începând din 2 decembrie, în fiecare zi de luni și joi a săptămânii, înainte de începerea cursurilor, elevii vor fi testați cu teste de salivă. Administrarea testului se va efectua în sala de clasă sau în alte spatii, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unității de învățământ, dar și la domiciliu, sub îndrumarea părinților.

Până acum, autoritățile au făcut instructajul cu cei care urmează să se ocupe de acest proces în cadrul unităților de învățământ. S-a pus accent pe colectarea testelor cu rezultat pozitiv, ele fiind considerate deșeuri medicale cu potențial infecțios.

Conform protocolului, testele pozitive din școli vor fi aruncate în coșuri prevăzute cu capac, pedală și sac de gunoi, după care vor fi eliminate pe un circuit separat.

Facem precizarea că în prima tranșă, România a comandat 6,5 milioane de teste. În următoarea perioadă vor ajunge în țară noi transporturi.

Testele au fost livrate dezasamblate și angajații școlilor trebuie să le asambleze pentru a fi folosite de elevi.

Cum se face un test de salivă pentru elevi
Ministrul Educației și Ministrul Sănătății au fost protagoniștii unui video demonstrativ format din trei părți, cu modul în care se administrează un test de salivă pentru elevi. Filmarea a fost pusă la dispoziția profesorilor, a elevilor și a părinților pentru a se familiariza cu întreg procesul.

„(…) lucrurile sunt simple dacă avem bunăvoință, este mult mai important să beneficiem de testare în școli, chiar dacă acest lucru se face cu efortul nostru, al cadrelor didactice, a spus Ministrul Educației.

Testarea periodică cu teste rapide va fi realizată în prima și a patra zi din săptămână.

Cum se interpretează rezultatul testului: Pozitiv: Apar două linii. O linie colorată apare în zona martor (C) și o altă linie colorată apare la zona de test (T), indiferent de intensitatea liniei de testare.

Negativ: O linie colorată apare în zona-martor (C) și nu apare nicio linie în zona de test (T).

Neconcludent: Linia de control nu apare. În acest caz trebuie să revizuiți procedura și să repetați testul utilizând o nouă casetă de testare.