ULTIMA ORA! Obligatoriu în România? Ce Se Pregătește

La nivel european, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, consideră că o discuție în privința obligativității va.ccinării este absolut necesară și unele state membre deja fac primele mutări în acest sens.

În tot acest timp, România este deocamdată doar la nivel de discuție în această privință și politicienii sunt împărțiți în legătură cu acest subiect.

Va.ccinarea obligatorie devine un subiect tot mai discutat în țările membre ale Uniunii Europene, inclusiv în România. În timp ce țări precum Grecia și Austria fac deja pași repezi în direcția impunerii unei astfel de măsuri și au anunțat deja amenzi pentru cei care nu acceptă să se v.accineze, unele state încă mai așteaptă.

În acest context, jurnalistul Adrian Ursu a prezentat, vineri la Antena 3 informații despre cum ar putea putea fi impusă va.ccinarea obligatorie și în România.

„Cât de repede, dacă în decembrie sau dacă trec Sărbătorile și abia pe urmă, în ianuarie, se va impune, asta încă nu știm. Dar pare că direcția este deja stabilită. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut afirmația clară”, a spus Adrian Ursu la Antena 3.

Comisia Europeană ia în considerare subiectul
Amintim că, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că trebuie să existe o dezbatere despre oportunitatea va.ccinării obligatorii împotriva C.OVID-19.

„Cred că este de înţeles şi potrivit să avem această discuţie acum, cum putem încuraja şi, eventual, să ne gândim la va.ccinarea obligatorie în Uniunea Europeană. Acest lucru necesită discuţii.

Acest lucru necesită o abordare comună. Dar este o discuţie care cred că trebuie purtată”, a spus von der Leyen în timpul unei conferinţe de presă.

În acest context, mai multe țări europene iau în discuție impunerea unei măsuri privind obligativitatea va.ccinării, având în vedere că numeroși cetățeni încă nu s-au imunizat.

Pe de-o parte, vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că este de acord cu va.ccinarea obligatorie, dar doar pentru cei care lucrează în sănătate, administrație publică și învățământ.

„Va.ccinarea obligatorie în sensul că e musai, este imposibilă, indiferent ce credem. (…) Eu am fost de acord și sunt de acord cu va.ccinarea obligatorie în sănătate, în administrația publică, în primărie, în învățământ, în acele zone unde, în fiecare zi, personalul se întâlnește cu mulți cetățeni”, a declarat vicepremierul Kelemen Hunor.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății are o altă părere în ceea ce privește acest subiect. Alexandru Rafila spune că ar trebui mai întâi introdus un certificat C.OVID.

„Eu nu cred că trebuie să fim ipocriți, în primul rând și să spunem că introducem un certificat C.OVID, care este un instrument de protejare a sănătății publice, iar în spatele acestui instrument să existe un mecanism care să inducă un soi de obligativitate a va.ccinării. Cred că trebuie să fim corecți!”, a declarat Alexandru Rafila, scrie societatea.ro.