Va fi obligatoriu în România?! Valeriu Gheorghiţă a dezvăluit ce urmează să se întâmple:

În România încep discuţiile despre va.ccinarea obligatorie. Valeriu Gheorghiţă a dezvăluit când şi cum se va lua o astfel de decizie în țara noastră.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de va.ccinare, a dezvăluit că va.ccinarea obligatorie va rămâne o ultimă măsură, numai în cazul în care toate celelalte celte măsuri vor eşua şi oamenii vor mu.ri.

La un moment dat, lucrurile trebuie tranșate. Altfel populația și autoritățile vor asista neputincioase la evoluția pan.demiei. Omenirea este în competiție cu acest v.irus, suntem într-o cursă contra cronometrul. Viru.sul se adaptează și schimbă regulile jocului.

V.accinarea obligatorie trebuie să rămână o ultimă măsură dacă toate celelalte eșuează și vezi că mor oamenii și ești neputincios, legat de mâini și de picioare. Sigur, discuția este foarte serioasă și nu văd de ce să nu înceapă aceste discuții, să existe dezbateri, implicarea întregii societăți, cu puncte pertinente, pro și contra, ca să vedem unde să ne aflăm.

În România, va fi foarte greu de luat o asemenea măsură. Este foarte greu să impui măsuri care nu sunt înțelese. Principala problemă este neîncrederea în va.ccin. Și celelalte va.ccinuri te protejează de formele grave”, a declarat Valeriu Gheorghiţă pentru Aleph News.

De asemenea, coordonatorul campaniei naţionale de va.ccinare a analizat şi ce elemente puteau fi îmbunatăţite în campania de va.ccinare din România.

“Poate lucrurile puteau să fie mai bine făcute pe combaterea dezinformării. 50% din populație este în rural unde accesul la informare se face de la TV. Responsabilitatea mass media este foarte mare. Dezinformarea și mișcarea anti-va.ccinistă a fost foarte puternică.

Pe infertilitate, în 2-3 ore, au fost mii de distribuiri, impactul era de câteva sute de mii de persoane.

În aceeași seară am venit cu un răspuns, dar răul fusese produs. Nu e atât dezinformarea, cât de la cine vine dezinformarea. Lupta în continuare este inegală. Trebuie să prevenim dezinformarea în timp real.
Dezinformarea a crescut ezitarea, teama, frica. Dezinformarea a fost responsabilă de multe de.cese în România. 90% din persoanele de.cedate sunt persoane ne.vaccinate. (…)

94% din oameni spun că nu a fost o problemă cu accesibilitatea la va.ccinare. În peste 97% din comunele din România am trimis echipe mobile. Colaborarea autorităților locale a fost mai bună sau mai puțin bună”, a mai spus, duminică, Valeriu Gheorghiţă.