Medicul Adrian Marinescu, avertisment pentru romani. Sa ne pregatim…

Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului ”Matei Balș”, a explicat ce înseamnă această nouă tulpină a vi.rusului și cum ar putea afecta România. Medicul a comentat evoluția variantei Omicron şi măsurile impuse în România pentru a încetini rata de răspândire.

Întrebat cum este situaţia din spitale şi cum vede evoluția variantei Omicron, mai ales că a fost confirmată şi în România, medicul Adrian Marinescu a spus că momentan la nivelul spitalelor situaţia este controlabilă, dar trebuie, prin măsurile adoptate acum, să ne pregătim pentru anul viitor.

„Dacă vorbim de valul 4 el este în curs de a se încheia.

Nu ne punem probleme legate de varianta Delta, dar cât timp avem semne de întrebare cu varianta din Africa de Sud cred că ne trebuie un interval de timp ca să aflam şi cum funcționează astfel de informaţii.

Cum funcționează tratamentul, va.ccinurile şi ce se va întâmpla în plan practic. Şi atunci acest interval de timp îl câștigam cu aceste măsuri care vin să limiteze”, a precizat medicul.

”Trebuie să vedem ce se va întâmpla cu varianta Omicron la nivelul Europei”
”Ne pregătim pentru ceea ce va fi anul viitor şi sperăm ca atunci să fie o perioadă de conviețuire, să ajungem în etapa în care nu va mai fi un câmp de luptă cu presiune mare în secțiile de ATI şi să vorbim de o conviețuire.

Poate varianta Omicron aşa cum se arată deocamdată să fie cu forme uşoare, iar cazurile severe să fie într-un procent cât se poate de mic.