Veste tristă pentru Ion Iliescu! Poliţiştii au fost şocaţi:

Fostul preşedinte al României Ion Iliescu a primit o veste cumplită duminică seara. O persoană care i-a fost extrem de apropiată a mu.rit în condiţii suspecte. Poliţiştii au fost şocaţi de ce au găsit în casa victimei.

Este vorba despre Ion Băjenaru, unul dintre cei care au făcut parte din fosta gardă SPP a preşedintelui Iliescu. SPP-istul, care a luptat şi în răz.boiul din Afganistan, a fost găsit m.ort în propria vilă din satul Hobaia, comuna Ogrezeni din județul Giurgiu, într-o baltă de s.ânge.

Chiar tatăl lui Ion Băjenaru este cel care a făcut descoperirea şocantă, găsindu-şi propriul fiu m.ort într-o baltă de sâ.nge, povestesc localnicii. Se pare că SPP-istul lui Ion Iliescu nu suferea de nicio boală, din ce ştiau oamenii despre el.

“Taică-su a venit! L-a anunțat nevastă-sa de la serviciu, de la școală. I-a dat telefon nevastă-sa și n-a răspuns.

Și i-a zis să vină și să vadă ce se-ntâmplă cu Nelu de nu răspunde la telefon. Nu suferea de nimic! Absolut de nimic!”, a declarat un bărbat din sat pentru România TV.

Bărbatul care, împreună cu tatăl SPP-istului, l-au găsit pe acesta din urmă m.ort în casă, a povestit cum s-a întâmplat totul.

“N-am spart-o (uşa – n.red.)! E o intrare prin beci… Cred că i s-a făcut rău și a căzut pe spate de pe prima, a doua, a treia treaptă a scării și a dat cu capul de o plintă din asta, de gresie. Ăla a fost primul impact!

Reporter: Dar de ce atâta s.ânge?

Păi are o tăietură la cap de 12 centimetri! Oamenii vorbesc. Prima oară s-a auzit că s-a-mpuș.cat, a doua oară că s-a înjun.ghiat, că s-a om.orât din cauza faptului c-a rămas fi-sa gravidă. Ultima variantă e că s-a bă.tut cu mine! Toată Poliția a fost acolo! Un om foarte important!”, a povestit bărbatul reporterilor.

În satul din Giurgiu, părerile sunt împărţite. Unii oameni consideră că totul ar fi fost un accident nefericit, în timp ce alţii consideră că Ion Băjenaru ar fi fost u.cis.

“E cam dubios! A venit atâta Poliție, atâta tam-tam pe stradă și l-a și luat! A fost garda lui Ciorbea, a lui Iliescu.

Când a venit Bush, atunci l-am văzut și noi la televizor! Are camere peste tot! Peste tot! Mi se pare că el are și o firmă de pază!”, spun localnicii din satul Hobaia.

Deocamdată, ancheta morţii SPP-istului a fost preluată de către Parchet şi se aşteaptă rezultatul necropsiei, pentru a se lămuri misterul m.orţii bărbatului.