Gestul făcut de soția lui Victor Socaciu pe patul de spital i-a lăsat pe toți fără cuvinte:

Victor Socaciu a mu.rit pe 27 decembrie, la vârsta de 68 de ani, în ciuda eforturilor depuse de medici de a-i salva viaţa. Artistul se afla în spital de o lună de zile.

Victor Socaciu, muzician, compozitor, cântăreţ, chitarist, realizator şi prezentator TV, dar şi politician şi apoi diplomat, s-a stins din viaţă într-un spital din Bucureşti, potrivit antena3.ro.

În urmă cu două săptămâni, Victor Socaciu a participat la cea de-a 30-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk „Om bun” la Breaza.

„Era foarte puternis și era convins că va învinge boala. Dar uite că n-a reușit. Dumnezeu să-l odihnească” – a declarat Ducu Bertzi.

Anunțul făcut pe Facebook de către soția sa, Ana-Maria Socaciu:
„O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu. Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!”.

Vasile Șeicaru: El a fost în comă!

Artistul era internat de o lună, întrucât i se agravaseră problemele la rinichi, iar medicii îi făceau dializă, în speranța că îl vor putea salva. Astăzi, inima lui a cedat, după cum a afirmat cel mai bun prieten al lui, Victor Socaciu, la Antena 3.

Reamintim că Victor Socaciu a fost supus unui transplant renal, în anul 2009, ambii rinichi fiind prelevați de la o fetiță de zece ani, aflată atuni în moarte cerebrală.

Vasile Șeicaru: „nu-mi revin, sunt terminat, nu pot să realizez. El a fost în comă! Victor a murit lângă soția lui, ea n-a plecat o lună din spital, a stat acolo lângă el. În spital a fost tratat bine, nu se pune problema că medicii nu au făcut ce trebuia. Eu cred că a vrut să plece din viața asta pe scenă. Am vorbit și cu Ducu Bertzi, suntem amândoi terminați. Anul trecut am făcut cu toții Revelionul împreună…„

Ce probleme de sănătate avea Victor Socaciu

Victor Socaciu a fost internat pe 9 aprilie, la Spitalul Monza deoarece se simțea rău și avea febră. I-a fost făcut testul CO.VID-19, care a ieșit pozitiv. Din nefericire, plămânii artistului au fost afectați în proporție de 50% și a avut nevoie de suport respirator.

Din nefericire, Victor Socaciu are un istoric medical complex, de-a lungul anilor acesta ajungând de mai multe ori pe mâna medicilor pentru diferite intervenții. Artistul are și diabet, iar în urmă cu câțiva ani a fost supus unui transplant renal.