Ce pensie rusinoasa incasa regretatul Victor Socaciu, dupa 50 de ani pe scena:

Victor Socaciu a fost una dintre personalitățile din țara noastră cu numeroase realizări în plan profesional. S-a afirmat în calitate de muzician, compozitor, realizator şi prezentator TV, dar s-a implicat și în politică, domeniu în care și-a reprezentat țara cu multă mândrie. După o asemenea activitate, artistul a primit o pensie destul de mică de la stat, motiv pentru care era foarte dezamăgit.

Victor Socaciu s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani, după o lungă luptă cu afecțiunea renală de care suferea. În anul 2009 a făcut un transplant de rinichi, însă în ultimul an starea sa de sănătate a fost una îngrijorătoare. Nu a mai putut să apară în fața publicului său, iar medicii au făcut toate eforturile pentru a-l salva. Inima sa a încetat să bată în data de 27 decembrie 2021, iar cei ce l-au îndrăgit îi pot aduce un ultim omagiu la Sala Palatului.

Pensia pe care regretatul Victor Socaciu o primea în ultimii ani din viață. Era dezamăgit că activitatea sa artistică nu a fost răsplătită pe măsură
În timpul vieții sale, artistul s-a bucurat de mult succes pe plan profesional. A fost atât interpret, cât și compozitor, iar timp de 50 de ani și-a încântat publicul cu muzica sa. Deoarece și-a iubit nespus țara, s-a implicat și în politică, fiind ulterior și diplomat. A fost consul al României la Montreal, activitate pe care a încheiat-o în momentul în care starea sa de sănătate s-a înrăutățit.

După o asemenea activitate profesională, Victor Socaciu nu a fost răsplătit cum se cuvinte de Statul Român. Avea o pensie de 1.700 de lei, o sumă mult prea mică, având în vedere eforturile pe care artistul le-a depus în cei 50 de ani de carieră. Cel mai dezamăgit a fost din cauza faptului că indemnizația de parlamentar i-a fost anulată, fiind considerată în acel moment o pensie specială care nu i s-ar fi cuvenit.

„Trăiesc cu o pensie de 1.700 de lei. Atât mi-a dat statul după cei 50 de ani în care am activat ca artist. Sunt încă supărat pe faptul că indemnizația de parlamentar de 3.0000 de lei, căci am fost parlamentar între 2008 și 2012, mi-a fost anulată. Cineva a considerat că este o pensie specială. Eu nu o văd altfel decât ca o indemnizație, nu ca o pensie. Atunci ce să mai spunem despre acele pensii de peste 30.000 sau 35.000 de lei? Acelora cum să le mai spunem dacă cele de 3.000 de lei sunt pensii speciale?”, a mărturisit în trecut Victor Socaciu, după cum arată impact.ro.

Dezamăgit, domnul Socaciu își amintea cu regret de perioada regimului comunist, când meritele artiștilor erau recunoscute pe măsură. În cazul său și al veniturilor sale lunare după ce s-a pensionat nu s-a mai putut face nimic, însă oamenii din jur au continuat să-i aducă bucurie. Soția sa, Brândușa Simion, i-a fost alături în cele mai dificile momente, iar publicul său nu l-a uitat niciodată și a continuat să-l îndrăgească

„Ca artist liber profesionist, statul român nici nu mi-a recunoscut toată perioada în care am muncit. Mai știe cineva că pe vremea comuniștilor existau atestate speciale pentru artiști și acelea se obțineau cu greutate? Mă cam îndoiesc! Singura mea consolare stă în întâlnirea cu publicul și în familia mea. Mă bazez în special pe soția mea, cea care m-a îngrijit cu devotament ori de câte ori am avut nevoie!”, a mai adăugat artistul.