Obiectul adus de fiul lui Victor Socaciu la căpătâiul artistului:

Familia, prietenii și toți românii care s-au bucurat de cântecele sale plâng moartea îndrăgitului artist. Si.criul cu trupul neînsuflețit a fost depus, marți, la Sala Palatului, unde oamenii au mers să îi aducă un ultim omagiu. Distrus de durerea pierderii părintelui, fiul lui Victor Socaciu a făcut un gest emoționant la căpătâiul tatălui său. Ce obiect a adus tânărul.

Ce a adus fiul lui Victor Socaciu la capătâiul tatălui său
După aproape o lună petrecută în spital, luptâdu-se pentru propria viață, organismul artistului a cedat. Victor Socaciu a mu.rit luni, 27 septembrie, la vârsta de 68 de ani. Si.criul cu trupul neînsuflețit al artistului a fost depus marți la Sala Palatului, unde familia, prietenii și toți cei care l-au admirat și îndrăgit au putut să vină să îi aducă un ultim omagiu.

„Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu celui care a fost Omul Bun al muzicii folk, sunt aşteptaţ marţi, 28 decembrie, de la ora 10.00, în foaierul Sălii Palatului!”, a scris pe Facebook Ana-Maria Socaciu, fiica artistului.

Printre cei care au venit marți dimineața la Sala Palatului a fost Victor, fiul lui Victor Socaciu din căsătoria cu prezentatoarea Marina Almășan. Vizibil afectat, tânărul și-a făcut apariția însoțit de partenera sa de viață.

Fiul lui Victor Socaciu s-a îndreptat spre sicriul tatălui său, lângă care a așezat cu grijă un obiect de care artistul a fost legat întreaga sa viață: o chitară. Tânărul a petrecut câteva minute bune la capătâiul artistului, fără să scoată niciun cuvânt.

De lângă si.criul în care se odihnește cel care le-a fost tată și soț, fiica și soția artistului au dezvăluit de ce a mu.rit, de fapt, Victor Socaciu.

„Post-CO.VID, acumula lichid la plămâni, și am fost pentru trei zile să facă un drenaj. Aceasta a fost intervenția pentru care am fost. Și de acolo au apărut complicațiile”, a spus soția artistului.

În aprilie 2021, artistul a fost diagnosticat pozitiv cu virusul CO.VID-19 și a fost internat în spital timp de trei săptămâni. Se pare că în urma infecției cu SA.RS-C.oV-2, acumula lichid la plămâni, așa că revenise în spital pentru un drenaj. În urma acestei intervenții ar fi apărut complicațiile.

„A avut multe momente în care și-a revenit. Spunea că vrea să ajungem la Bistrița pe 3 decembrie. Le spunea doctorilor că vrea să îl facă repede bine. Ar fi vrut să ajungă acolo. Voia să ajungă și pe 16 decembrie aici în București”, a adăugat aceasta.

Fiica lui Victor Socaciu a vorbit despre o infecție nosocomială apărută în urma intervenției la plămâni, precizând că nu poate da vina pentru moartea tatălui ei pe spital sau medici și că toată lumea este conștientă că în spitalele românești există bacterii nosocomiale.