Răsturnare de situaţie la nivel mondial: directorul OMS cere ÎNCETAREA imediată a administrării cele de-a treia doze!

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății a criticat țările care administrează populației generale doza a treia de vaccin împotriva CO.VID-19 și a îndemnat la oprirea fenomenului.

Motivul acestei nemulțumiri este faptul că țările sărace nu au acces la suficiente doze nici măcar pentru a-și va.ccina personalul medical.

„Administrarea celei de-a treia doze sau va.ccinarea copiilor nu are nicio logică atâta timp cât lucrătorii din domeniul sanitar şi persoanele cu risc crescut din regiunile mai sărace așteaptă în continuare prima doză de va.ccin. Țările cu cea mai ridicată rată de vaccinare continuă să facă stocuri de seruri anti-CO.VID-19, în timp ce ţările cu venituri mici aşteaptă în continuare. Zilnic sunt administrate de şase ori mai multe doze booster la nivel global decât doze primare în ţările cu venituri mici. Este scandalos şi trebuie să înceteze imediat’”, a punctat directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit digi24.ro.

În loc să facă a treia doză, cetățenii ar trebuie să se protejeze respectând măsurile de igienă, cum ar fi purtarea măştii, distanţarea socială şi testarea regulată. În acest fel, se poate atinge obiectivul mondial de va.ccinare de 40% și la un echilibru în lume, susține Ghebreyesus.